Dana 25.11.2021. godine u prostorima tvrtke Odlagalište d.o.o. upriličena je konferencija za medije u okviru projekta “Nabava komunalnih vozila”, referentne oznake KK.06.3.1.18.0037.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost stupio je na snagu dana 12.11.2020. godine. Ukupna vrijednost projekta određena je na iznos 2.053.500,00 kuna, od čega je odobreno 1.396.380,00 kuna bespovratnih sredstava. Projekt je sufinanciran sredstvima Kohezijskog fonda, a provodi se u skladu s Operativnim programom Konkurentnost i kohezija za razdoblje 2014. – 2020.

Projektom tvrtke Odlagalište d.o.o. „Nabava komunalnih vozila“ nabavljena su dva komunalna vozila za odvojeno prikupljanje otpadnog papira, kartona, metala, biootpada, plastike, tekstila, stakla i krupnog (glomaznog) komunalnog otpada na mjestu nastanka otpada kod korisnika usluge i putem reciklažnog dvorišta.

Cilj projekta je povećanje udjela odvojeno prikupljenog komunalnog otpada u ukupnom komunalnom otpadu čime se doprinosi povećanju oporabe i smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagalište. U godinu dana po završetku projekta cilj je povećati udio odvojeno prikupljenog komunalnog otpada za 305 tona. Time je projekt usmjeren provedbi, ostvarenju i dostizanju ciljeva nacionalnih i europskih planova i programa u području održivog gospodarenja otpadom te prati relevantne nacionalne propise vezane za sektor gospodarenja otpadom.

Razdoblje provedbe projekta započelo je 28. rujna 2020. i traje do 28. studenog 2021. godine.

Komentari
Prethodni članakU Starom Petrovom Selu i ove se godine prisjetili blažene Jule Ivanišević
Sljedeći članak16 godina Udruge udomitelja djece Leptirić: Biti udomitelj je prekrasan osjećaj