Članovi Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Nova Gradiška danas, 10. travnja, održali su redovnu Izvještajnu skupštinu. Na skupštini su prisustvovali i predstavnici udruga iz Slavonskog Broda, Požege i Novske te izaslanstva brojnih novogradiških udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Predsjednik Udruge Ante Vukšić izrazio je kritiku zbog nedolazaka gradonačelnika i župana na skupštine: “Nažalost, u četiri godine mandata, naš gradonačelnik nije se udostojio doći među Vas, roditelje poginulih branitelja s područja bivše Općine Nova Gradiška. Ne znam zašto. Isto tako, u ove četiri godine, a i u one prijašnje četiri godine, nema ni našeg župana, također Novogradiščana”.

Jednoglasno, usvojene su sve točke dnevnog reda, uključujući izvješća o radu i financijskom poslovanju udruge za 2012., te prijedloge programa rada i plana prihoda i rashoda za ovu godinu. Novogradiška Udruga djeluje u lošim uvjetima te s vrlo malo sredstava. Iako se njeni članovi trude popratiti sve ratne obljetnice, ponegdje nailaze i na ismijavanja.

Vukšić je istaknuo dobar primjer Novske: “Grad Novska izgradio je Dom hrvatskih branitelja. To je nešto fantastično. U domu imaju zajedničko računovodstvo. Imaju i zajednički auto te sve ostalo što treba. Ništa ne plaćaju. U Novskoj imaju i županijsku udrugu branitelja koja raspodjeljuje dio sredstava u Petrinju, Glinu, Sisak i Kutinu, a po broju članova je manja od novogradiške”.

Po završetku skupštine položeni su vijenci, zapaljene su svijeće te su izrečene molitve kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i spomenika dr. Franji Tuđmanu.

Autor: Zorislav Knežević

Komentari