U novi pogon francuske tvrtke Saint Jean Industries uloženo je 5 milijuna eura. Na otvorenju su bili potpredsjednik Vlade Grčić i ministar gospodarstva Vrdoljak. U pogonu otvoreno 80 radnih mjesta.

Rezanjem vrpce potpredsjednik Vlade Branko Grčić otvorio je pogon u koji je uloženo 5 milijuna eura, a simboličnim pokretanjem stroja proizvodnju je pokrenuo ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Prema riječima predsjednika Grupacije Emile-Thomas Di Serio, ova francuska tvrtka danas posluje na 12 lokacija, a u Slavonskom Brodu su od 2003. godine što je bilo njihovo prvo iskustvo u međunarodnim vodama, jer su prepoznali kako je rekao potencijal Hrvatske za privlačenjem stranih investitora. “Hrvatska ima potencijala. Osmislili ste dobar marketing, isto tako nadamo se da ga gospodarstvo na neki način mora slijediti i u tom slučaju će investitori jednostavno doći u Hrvatsku”, kazao je predsjednik Grupacije Emile-Thomas Di Serio.

 

Tvrtka Saint Jean Industries je danas otvoreni pogon realizirala u godinu dana. Cilj je, kazao je potpredsjednik Vlade Branko Grčić da i ostalim investitorima administracija ne bude prepreka dolaska u Hrvatsku. ” Nama je cilj da pomognemo svim investitorima da što prije riješe sve svoje probleme, da ishode dozvole, da sruše druge barijere koje stoje na putu tim projektima. A onda sve ovisi o njima i dinamici s kojom će moći isfinanciratri svoje projekte”, poručio je Grčić iz Slavonskog Broda, dodajući kako se do kraja godine samo iz privatnog sektora očekuje 50 milijardi kuna.

Francuzi su svoje projekte uspjeli realizirati. Doduše ne u prvotno planiranom opsegu, ali i 80 radnih mjesta koliko se otvorilo u danas u rad puštenom pogonu za strojnu obradu dijelova kućišta turbo punjača za motore automobila, značajan je iskorak naprijed. “Prezadovoljan sam ovdje. Vratio sam se prije dvije godine iz Njemačke, i zadovoljan sam. Lijepo je vidjeti da sve funkcionira kako treba biti i da ta naša industrija konačno krene dobrim putem”, poručio je jedan od uposlenika SJI u Slavonskom Brodu, Kristijan Puškarić,  a da bi industrija trebala krenuti pravim putem poručili su i Grčić i Vrdoljak. Kažu kako se u malom i srednjom poduzetništvu očekuje oko 80-ak projekata, od čega se 60 % projekata odnosi na one u turizmu. “Vrijeme je da idemo dalje u nove dodane vrijednosti, a to znači otvaranje novih radnih mjesta, poput ovih 80 u Slavonskom Brodu koji neće biti posljednji”, istaknuo je ministar Vrdoljak, poručivši pri tome kako do kraja godine očekuju otvaranje još tisuću proizvodnih radnih mjesta, tipa ovih danas otvorenih u Brodu.

Autor: SOUNDSET

Komentari
Prethodni članakČlanovi županijske skupštine o sudbini štićenika doma u Novoj Kapeli
Sljedeći članakOdržana Izvještajna skupština Udruge roditelja poginulih branitelja (photo)