U organizaciji Udruge za autizam “Sunce” Nova Gradiška, jučer je u Društvenom domu održana humanitarna priredba “Tortijada i limunijada”.

Ove godine prikupljeno je 60 torti koje su pripremili sponzori: Konzum, Obrt Mađarica, Slastičarnica Venera, Cake bar Malina i SOHO bar. A uz tortu, kavu i limunadu, posjetitelji su uživali i u zabavnom programu u kojem su nastupili: mlađa i starija dječja folklorna skupina KUD-a Godinjak, plesni studio Marine Mihelčić, starija skupina Dječjeg vrtića Radost, dječji zbor i folklorna skupina Osnovne škole „Ante Starčevića” Rešetari, najmlađa i srednja dječja skupina uz pratnju tamburaša Kulturno umjetničke udruge Cernik, te Barbara Dautović – “Barb&The June”.

Sav prikupljeni prihod bit će namijenjen za uređenje dvorišta Udruge za autizam “Sunce” i Odjela za djecu s autizmom, te daljnji rad udruge. 

-“Ovo nam je treća “Tortijada i limunada” koju smo organizirali i uvijek smo imali dobar odaziv, pa tako i ove godine. Jako je lijepo, odazove nam se i dosta djece koja svojim nastupima obogate naš zabavni program. Ovo nam puno znači, jer sve ove godine radimo na tome da podignemo kvalitetu života djeci s autizmom. Zato hvala svim dobrim ljudima i sponzorima koji na bilo koji način su nam uvijek spremni pomoći kao i Gradu Nova Gradiška, Županiji i svim onima koji odvoje svoje vrijeme i dođu na naše manifestacije.” – rekla je predsjednica Udruge za autizam “Sunce” Vesna Mijatović

Zadovoljna održanom manifestacijom i velikim odazivom je i voditeljica odjela za djecu s autizmom, Melita Dragić:

-“Evo već treća godina kako se okupljamo i radimo ovu prekrasnu manifestaciju, međutim bez roditelja, bez potpore i bez dobrih ljudi se ovo ne bi moglo ostvariti. Mi smo ovdje isto potpora i podupiremo svaku akciju Udruge, zajedno to organiziramo i to bude jako lijepo jer se svi družimo.  Djeca se na neki način osvijeste o problemu drugog djeteta koje ima poteškoću kao što je autizam i svi ovi zdravi mogu pokazati svojom ljubavi da je njihovo sudjelovanje veliko za svu ovu malu i nemoćnu djecu koja to ne mogu.” 

Brojni Novogradiščani pokazali su veliko srce, kao i puno puta do sada, te svojim odazivom i slatkim humanitarnim doprinosom pomogli u širenju usluga djeci s autizmom.

-“Ovo je jedna od aktivnijih udruga u gradu i danas su pokazali jedno veliko srce organizacijom ove manifestacije. Zahvaljujem im se svima za ovo što rade i što okupljaju oko sebe veliki broj ljudi. Grad Nova Gradiška je Grad prijatelj djece i mi smo uvijek tu za njih i rado pomažemo kroz djelovanje udruga i kroz razne akcije i uvijek ćemo naći načina da nastavimo pomagati.” – izjavila je zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina.

Dobra atmosfera, ukusne torte i zabavni program obilježili su 3. “Tortijadu i limunadu” u Novoj Gradiški.

Komentari