U petak je u prostoru Turističke zajednice održana 23. skupština Udruge stvaratelja u kulturi Grada Nova Gradiška. Članovi udruge okupili su se kako bi revidirali aktivnosti i rad Udruge u prethodnoj godini te predstavili planove za novo razdoblje.

Predsjednica Udruge Zdravka Džimbeg ističe kako je cijela prošla godina dobro protekla. “Uspješno smo organizirali našu već tradicionalnu likovnu koloniju, imali smo četiri veće izložbe. Bilo bi i više, ali imali smo problem s prostorom. Naši su slikari i pjesnici gostovali na raznim susretima. Prošle godine, u prosincu predstavljena je i samostalna zbirka naše članice Blažene Matijašević. U svakom slučaju, zadovoljni smo prethodnom godinom i provedenim aktivnostima.” – istaknula je Džimbeg.

Ove godine, uz redovne aktivnosti u planu je održavanje tradicionalne Likovne kolonije u rujnu kao i izdavanje treće zajedničke zbirke pjesama.

Marija Valentić, predsjednica likovnog odjela Udruge prezentirala je aktivnosti likovnih stvaratelja. Naglasila je mnoga gostovanja na kojima su sudjelovali slikari, članovi Udruge. Između ostalog; kolonija povodom obilježavanja Dana općine Lipovljani, likovna kolonija u Požegi, manifestacija u Orašju, likovna kolonija Antun Petrović u Rešetarima, međunarodna likovna kolonija u Belišću, Popovači, Slavonskom Brodu, Daruvaru. Dio radova nastalih na likovnim kolonijama doniran je u humanitarne svrhe.

Predsjednica literarne sekcije Udruge Evica Kraljić naglasila je kako je prethodna godina, iako još uvijek obilježena pandemijom, bila aktivna za pjesnike. Slavonija u krilu Zagreba, 25. Rešetarački susreti pjesnika, Recital duhovne poezije u Novom Marofu, manifestacija Stop nasilju nad ženama u organizaciji Udruge, nastavili su suradnju s Gradskom knjižnicom Nova Gradiška, a u prosincu je održana promocija članice Udruge, pjesnikinje Blažene Matijašević.

S obzriom na to da Udruga od nedavno ima svoju galeriju, voditeljicom galerije imenovana je Marija Valentić, a zamjenikom Bojan Dolenec.

Želja im je, ističe predsjednica Udruge Zdravka Džimbeg, da im se pridruži još članova, posebno mladih: “Svi su dobrodošli”- naglasila je.

Komentari
Prethodni članakGimnazija Nova Gradiška: Županijsko natjecanje u sportskom plesu
Sljedeći članakTkanica predstavila video spot za novi singl ČOVJEK OD MERAKA