Jučer je u prostorijama vatrogasnog doma u Novoj Gradiški održana 148. po redu skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Nova Gradiška.

Skupština je započela pozdravnom riječju predsjednika DVD-a Nova Gradiška Siniše Makovičića, te usvajanjem dnevnog reda od 6 točaka. Uslijedilo je izvješće društva o radu i financijama, te rasprava o izvješćima i usvajanje istih.

Vrijedno je napomenuti da je DVD Nova Gradiška sudjelovalo i izašlo u ispomoć JVP Nova Gradiška na pet požarnih intervencija, uz to su sudjelovali i u dostavi pitke vode žiteljima naselja Ljupina i Prvča.

Članovi DVD Nova Gradiška bazirali su se na rad s natjecateljskim ekipama i održavanju poligona za vježbe, te održavanju okoliša. Održavali su i vatrogasne kupove, a posebnu pažnju posvećuju i radu s mladima.

Da vatrogasci imaju veliko srce pokazali su organiziranjem i sudjelovanjem na humanitarnim akcijama, kao što je akcija obilježavanja Svjetskog dana osoba s Down sindromom, na što je predsjednik DVD-a Nova Gradiška, Siniša Makovičić posebno ponosan.

Uslijedila je dodjela priznanja i uvjerenja o osposobljenosti i usavršavanja za zvanje i specijalnosti, koje je ponosnim vatrogascima uručio zapovjednik DVD-a Nova Gradiška Milan Brkljača.

Podijeljene su i zahvalnice za sudjelovanje na humanitarnoj akciji obilježavanja Dana osoba s Down sindromom i to Josipu Pejakoviću, vlasniku trgovine “Deja”, predstavnicima Udruge slijepih Nova Gradiška i vlasniku palačinkarnice “Norina činka” , Marku Toliću.

Željku Steviću, Hrvatska vatrogasna zajednica dodijelila je diplomu za dugogodišnji operativni rad kojim mu se potvrđuje pravo nošenja i isticanja vatrogasne spomenice, vatrogasni veteran.  

DVD Nova Gradiška dodijelilo je i povelju počasnog člana Nenadu Radojčiću za poseban doprinos unapređivanju vatrogastva i razvoj zaštite od požara.

Brojni gosti, čak 42 dobrovoljna vatrogasna društva, od čega 2 DVD-a iz susjedne Srbije i jedno dobrovoljno vatrogasno društvo iz Bosne i Hercegovine, te JVP Nova Gradiška odazvali su se skupštini u Novoj Gradiški i svojom nazočnošću, ali i riječima hvale, te lijepim željama uveličali ovaj događaj.

Skupštini je nazočila i zamjenica gradonačelnika, Ivana Trupina koja je pohvalila DVD Nova Gradiška

-“Sve što rade u vatrogastvu, sve što rade u suradnji s ostalim organizacijama civilnog društva zaista je hvale vrijedno, pogotovo zadnja akcija što su radili s Udrugom slijepih i slabovidnih osoba. To je jedna od divnih gesta naših vatrogasaca i mislim da se svi trebamo ugledati na njih.” – kazala je Trupina

Po završetku formalnog dijela 148. po redu skupštine DVD-a Nova Gradiška, za sve goste bila je upriličena večera te glazba u živo kako bi se opustili, zabavili i razmijenili iskustva.

Komentari