Jučer u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Nova Gradiška obilježen je IX. Memorijalni vatrogasni kup “Goran Trupina” koji je postao i tradicionalno događanje u Novoj Gradiški.

Cilj ove manifestacije je da djeca i mladež dobrovoljnih vatrogasnih društava iz cijele Hrvatske obilježe sjećanje na rano preminulo prijatelja i kolege koji je život izgubio 2009. godine u prometnoj nesreći.

Goran Trupina, živio je za vatrogastvo. Bio je pravi primjer vatrogasnog gesla “Vatru gasi, brata spasi”. Stoga, svake godine, Goranu u spomen DVD Nova Gradiška organizira ovaj memorijal na kojemu se ženska i muška djeca i mladež natječu u raznim kategorijama spretnosti.

Prije samoga natjecanja, kao i svake godine, položeni su vijenci na grob Gorana Trupine, upaljene svijeće za njegovu dušu i upućene su molitve. 

Otvaranje natjecanja održano je u jutarnjim satima, a Memorijal su tradicionalno podržali saborski zastupnik Davor Vlaović,  Željko Stević, predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži i gradonačelnik Nove Gradiške, Vinko Grgić, koji je prigodnim riječima otvorio natjecanje. 

-”Dobrodošli u naš mali lijepi grad Novu Gradišku. Najmlađi smo, a želimo biti najljepši, a sada smo još ljepši zbog svih vas koji ste došli ovdje. Hvala vam što ste došli, jer sjećanja na našeg Gorana su velika i jaka, a vaš dolazak to i potvrđuje. Svi ste vi ovdje pobjednici. Onaj tko će biti malo spretniji, dobit će medalju, a ostali nadam se da ćete pozitivni i sretni otići iz našeg grada”.

Na događaju je bila prisutna zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina, Goranova sestra i svi članovi Goranove obitelji.

Ove godine okupilo se 29 ekipa iz cijele Hrvatske, a svi sudionici u natjecanju još jednom su dokazali kako je bitno sudjelovati, a ne pobjediti.

no images were found

Komentari
Prethodni članakNačelnik Vitomir Žakić potpisao Ugovor o sufinanciranju
Sljedeći članakSpektakularni koncert Dječaka oduševio publiku