Jučer je  Elektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška bila domaćin Međužupanijskog natjecanja  u zanimanju Komercijalist. 

Na natjecanju su sudjelovali učenici iz četiri škole: Virovitica, Orahovica, Požega i Nova Gradiška koji su bili raspoređeni u 5 grupa po tri učenika. Elektrotehnička i ekonomska škola ove godine prijavila je dvije ekipe: mušku i žensku. 

Struktura natjecanja vrlo je kompleksna i zahtjevna. U periodu od 180 minuta radi se korelacija iz više predmeta: tehnike vanjskog trgovinskog poslovanja, poduzetništva, strukovnih vježbi i računovodstva. 

U prvom dijelu natjecanja na temelju zadanih podataka o izvozniku učenici izrađuju najpovoljnije izvozne predkalkulacije, zatim čvrste ponude koje se sastavljaju na hrvatskom i engleskom jeziku. Završni dio  je prezentacija u koju prilože konačne rezultate i također ju izrađuju na engleskom i hrvatskom jeziku. 

Drugi dio je prezentiranje, odnosno obrana svoga rada, gdje komisiji prikazuju ono što su napravili tijekom zadanog vremena. 

Konačni rezultati nakon Međužupanijskog natjecanja komercijalista: 

Prvo mjesto i moguće pozivanje na državno natjecanje:

  1. mjesto ekipa Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška: Jozefina Kajtazi, Rebeka Jakovljević i Monika Brkljača
  2. mjesto ekipa iz Ekonomske škole Požega,
  3. mjesto ekipa Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška: Viktor Peić, Borna Stipić, Pavao Petrić.
  4. mjesto ekipa iz Virovitice  
  5. mjesto ekipa iz Orahovice. 

no images were found

 

 

 

Komentari