U tijeku je sjednica Vlade RH na kojoj je ministar zdravstva Vili Beroš kazao kako se u Hrvatskoj posljednjih dana bilježi rast broja novozaraženih. U posljednja 24 sata imamo 544 novih slučajeva zaraze covidom-19, a udio novozaraženih u broju testiranih je 8,46%. Unatoč tome, od ponedjeljka će se popustiti neke mjere pa se tako ponovno otvaraju terase ugostiteljskih objekata, a bit će i dozvoljeni treninzi u dvoranama.

– I dalje moramo zadržati veliki oprez. Danas smo uz Dansku zemlja koja ima najmanju tjednu incidenciju novozaraženih u EU. Na tom tragu dobro je da je smanjen i broj novozaraženih i broj hospitaliziranih i broj ljudi na respiratorima, broj preminulih. Po svim pokazateljima situacija je bolja, ali i dalje zahtjeva veliki oprez – rekao je u uvodu današnje sjednice Vlade RH premijer Andrej Plenković.

Nakon što je nedavno ugostiteljima dozvoljena prodaja kave za van, od ponedjeljka se otvaraju i terase kafića.

– Da bismo i dalje bili odgovorni na način kako nastojim zaštiti građane od pandemije koronavirusa, nakon niza konzultacija sa svim resorima, a o tome će Stožer sutra nešto detaljnije govoriti, intencija je da se od 1. ožujka omogući rad ugostiteljskih objekata, uz ovo sve što je do sada bilo relaksirano, na terasama i na otvorenim prostorima – dodao je.

Komentari
Prethodni članakGodina čitanja u Gimnaziji Nova Gradiška
Sljedeći članak21 nova pozitivna osoba u Brodsko posavskoj županiji