U sljedećih, najvjerojatnije, 90 dana na čelu grada Nova Gradiška bit će povjerenik Krunoslav Glavač. Naime, na prijedlog Ministarstva uprave Vlada Republike Hrvatske donijela je rješenje kojim se istovremeno raspušta Gradsko vijeće Grada Nove Gradiške i razrješuju gradonačelnik Željko Bigović i njegovi zamjenici Dario Ban i Ljiljana Lukačević jer u zakonom određenom roku nije donijet proračun Grada za 2016. godinu, niti odluka o privremenom financiranju.

Službena primopredaja dužnosti obavljena je danas u uredu novogradiškog gradonačelnika. Predstavnicima se medija obratio predstojnik Ureda državne uprave u Brodsko posavskoj županiji Mario Vučinić:

– Jučer je stupila na snagu Odluka Vlade Republike Hrvatske o istovremenom raspuštanju predstavničkog tijela, Gradskog vijeća i opozivu gradonačelnika Željka Bigovića i njegovih zamjenika, stoga je danas obavljena i službena primopredaja.

Predstavnicima medija obratio se i novoizabrani Povjerenik Krunoslav, Glavač, dipl. ing. strojarstva.

– Imam povjerenje Vlade Republike Hrvatske za obavljanje ove dužnosti, koja će biti, nadam se, što kraća, odnosno da će se izbori što prije raspisati. Nadam se da ćemo u vrlo skoro vrijeme izabrati novu vlast, odnosno ljude koji će upravljati Gradom na zadovoljstvo svih građanki i građana Nove Gradiške.

Najavio je Glavač i prve korake:

– Nakon što smo potpisali zapisnik o primopredaji dužnosti, ovim trenutkom ja stupam na izvršavanje dužnosti Gradonačelnika i Gradskog vijeća, ali naravno, u zakonskim okvirima i toga ću se strogo držati. Već nakon službene primopredaje, održat ću sastanak s pročelnicima gradske uprave kako bi što prije reagirali u onim segmentima gdje su nužne odluke. Prije svega, isplata plaća djelatnicima Dječjeg vrtića i Javne vatrogasne postrojbe i svim onim obvezama koje nam dolaze kako bi ovaj period bio što manje turbulentan i kako ne bi ostavio negativne posljedice. Hvala lijepa na dosadašnjoj suradnji, ostajem otvoren za sva pitanja, preuzimam ovu dužnost i uvjeren sam da će posao Povjerenika u dobroj namjeri i kvalitetno odraditi – zaključio je Glavač.

Komentari
Prethodni članakNovogradiška kulturna društva na 13. smotri pučkih igrokaza u Sikirevcima
Sljedeći članakProdajem šrot za svinje i piliće, kukuruz, ječam. 099/570-33-61