Ministarstvo znanosti i obrazovanja na svojim je stranicama objavilo i raspored nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu, kao i rasporede emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa.

Zbog korona virusa, kao mjera predostrožnosti, od danas kreće online nastava u cijeloj Hrvatskoj, pa tako i u Brodsko-posavskoj županiji.

Učenici razredne nastave predavanja imaju organizirana putem trećeg programa HRT-a. Tako ‘Škola na trećem’ počinje danas u osam sati za učenike prvih, a u 10 sati za učenike drugih razreda osnovne škole. Nakon, kraće stanke, predviđene kao svojevrsni veliki odmor, u 13 sati slijedi Škola na trećem za treće razrede, a potom u 16 sati za učenike četvrtih razreda osnovnih škola.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na svojim je stranicama objavilo i raspored nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu, kao i rasporede emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa. Tako je početak nastave za pete razrede osnovnih škola u 9 sati. Prvi sat je matematika, a radit će razlomke. U 9.15 starta online nastava za učenike šestih razreda, zatim u 9.30 za ‘sedmaše’, dok će učenici završnih razreda osnovne škole nastavu u virtualnoj učionici sutra početi pratiti u 9.45 sati.

Ministarstvo je za svaki razred objavilo i raspored sati:

OSNOVNA ŠKOLA:

OSNOVNA ŠKOLA – razredna nastava

Razred Termin
1. razred OŠ 8.00 – 10.00 sati
2. razred OŠ 10.00 – 12.30 sati
3. razred OŠ 13.00 – 16.00 sati
4. razred OŠ 16.00 – 19.00 sati  

OSNOVNA ŠKOLA – predmetna nastava:

5. razred

6. razred

7. razred

8. razred

SREDNJA ŠKOLA:

1. razred

2. razred

3. razred

4. razred

OSNOVNA ŠKOLA – predmetna nastava i SREDNJA ŠKOLA:

Od ponedjeljka, 16. ožujka, viši razredi osnovne škole (5., 6., 7. i 8. razred) i srednjoškolci će imati mogućnost pratiti online nastavne sadržaje i putem Sportske televizije.

Učenicima koji su stekli pravo na pomoćnika u nastavi, prilikom izvođenja nastavnog programa i kurikuluma na daljinu, osigurat će se da i dalje koriste stečeno pravo na pružanje potpore pri savladavanju nastavnog programa uz prethodnu suglasnost roditelja i pomoćnika u nastavi.

Izvor: SBplus
Foto: Ilustracija

 

Komentari
Prethodni članakGotovo tri milijuna kuna za najmlađe: Potpisani Ugovori za dogradnju i opremanje dječjeg vrtića ”Vjeverica”
Sljedeći članakCernik: projektom WiFi4EU besplatan internet