Predstavnici turističkih zajednica PPS destinacije “Moja lijepa Slavonija kraj Save” -umrežene destinacija 3 slavonska grada i 17 općina jučer  su se okupili u konferencijskoj dvorani novogradiškog Industrijskog parka kako bi nakon tri godine obnovili suradnju i krenuli s daljnjim radom vezanim uz promociju ove PPS destinacije. 

-“Naravno da će se sporazum obnoviti i da će Nova Gradiška ostati dio te priče. Razgovaramo već o aktivnostima koje nas očekuju u budućnosti, to su priče vezane uz kravatu i nogometaše našega kraja koje će upotpuniti turistički doživljaj PPS destinacije. To su konkretne aktivnosti na kojima se trenutno radi, do sada smo temeljili sve ovo na priči, sada ćemo napraviti i nešto opipljivo, a svi programi i ture bit će sadržani u brošuri koja je u izradi. Radujem se zaista budućim lijepim turističkim pričama”- izjavila je direktorica Turističke zajednice grada Nova Gradiška Dinka Matijević

Kako je rečeno aktivnosti ove PPS destinacije idu u dva smjera, prema promociji kravate i promociji sporta. S obzirom na to da se datum sastanka vezao uz datum Dana kravate, prezentirano je i posebno limitirano izdanje kravate Croate s motivima slavonskog Posavlja.

I dok je Dario Vrbaslija ispred Academie Cravatice govorio o povijesti same kravate, te naglasio kako je ista Hrvatska svjetska baština, Božo Ivanković, voditelj prodaje Croate prezentirao je posebno izdanje kravate u plavoj boji sa žutim detaljima koji predstavljaju Savu i slavonske ravnice, a koja bi svjetlo dana trebala ugledati sredinom prosinca. 

Posebnost kravate nije samo činjenica da ovaj modni dodatak potječe upravo iz Brodsko posavske županije, nego i to što Croatu proizvodi tvrtka Potomak čiji pogon je smješten u novogradiškom u Industrijskom parku, na što je iznimno ponosna direktorica Industrijskog parka, Ivana Vončina Toplek 

Osim putevima kravate, ova PPS Destinacija koja uključuje gradove Novu Gradišku, Slavonski brod i Županju, te 17 općina uz rijeku Savu nudi i sportsku odnosno nogometnu rutu pošto je ovo područje, kako je na jučerašnjem sastanku istaknuo gradonačelnik Slavonskog broda Mirko Duspara, riznica svjetski poznatih i priznatih nogometaša. Mario Mandžukić, Ivica Olić, Davor Vlaović i Milan Rapaić samo su neki od ambasadora PPS destinacije “Moja lijepa Slavonija kraj Save” čijim rutama će moći prolaziti zainteresirani turisti. 

Nogometna priča ide i dalje od Nove Gradiške, Davora i Slavonskog Broda, zastaje u Sikirevcima, odakle dolazi obitelj Ivana Rakitića te se pruža sve do Županje, također dijela ove PPS destinacije odakle potječe prva nogometna lopta u Hrvata napomenula je direktorica TZ Slavonski brod Biljana Lončarić. Povijesnu priču o nogometnoj lopti koja je od Engleza donesena u Županju ispričao je Mirko Bačić, te naglasio važnost promocije nogometa posebice u vremenu kada svijet percipira Hrvatsku kao veliku nogometnu silu. 

Sve zanimljivosti, kravatne i nogometne rute, gastronomsku i etno ponudu i brojne druge sadržaje koji krase PPS destinaciju “Moja lijepa Slavonija kraj Save” sažet će i jučer predstavljena džepna brošura koja bi uskoro trebala biti dostupna u svim mjestima uključenim u ovu PPS Destinaciju kao podsjetnik, ali i putokaz ka svim ljepotama koje nudi slavonsko Posavlje.

no images were found

 

 

Komentari
Prethodni članak27. naraštaj polaznika Zapovjedno stožerne škole „Blago Zadro” na studijskoj nastavi u Novoj Gradiški / foto
Sljedeći članakRecept za namaz od kestena koji morate probati