Međunarodni Dan žena jučer su obilježili i u novogradiškom SDP-u gdje je upriličen prigodni program. U Gradskom vijeću Grada Nova Gradiška SDP-ovci imaju dvije zastupnice, Melitu Ivanović i Zoricu Popović, a osim toga aktivan je i Forum žena Gradske organizacije SDP-a, na čijem čelu je upravo Zorica Popović.

Zorica Popović, predsjednica Foruma žena pozdravila je sve uzvanike, a posebno žene i istaknula je da su, na žalost, i danas žene prisiljene na borbu za svoj položaj u društvu, kako u politici gdje, prema njezinim riječima, nisu dovoljno zastupljene, tako i u gospodarstvu, poduzetništvu. Predsjednica Foruma žena smatra da se Dan žena obilježava samo simbolično ili kao utjeha ženama, da bi se na taj način pokazalo kako se razmišlja o poboljšanju statusa žena u ovom društvu. Smatra da je poboljšanje jako daleko, jer kada dođe kriza, neimaština, žena je prva na udaru, prva dobiva otkaz i odlazi na Zavod za zapošljavanje.

Svoj govor završila je riječima :”Zato znam da nam ne preostaje ništa drugo nego da i dalje inzistiramo i ustrajemo u svojim zahtjevima i u provođenju istih za bolji i pravedniji život nas žena”.

Svečanost su uveličali Hrvatska pjevačka skupina „Slavča“, kao i članovi Udruge stvaratelja u kulturi grada Nova Gradiška koji su interpretirali svoje stihove. Druženje se nastavilo uz glazbu uživo, pjesmu i ples, a ženama je kao znak pažnje uručeno i cvijeće, crveni karanfili.

Autor: Vanja Tutić

 

Komentari
Prethodni članakSretan Dan žena!
Sljedeći članakUspjesi novogradiških šahista