Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, svetom misom i polaganjem vijenaca kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima, žitelji općine Staro Petrovo Selo jučer su obilježili najvažniji dan u životu svake općine, Dan općine.

Bila je to prigoda za ocjenu rada i aktivnosti u proteklom razdoblju, ali i iznošenje plana rada u sljedećem razdoblju. Svečanu je sjednicu Općinskog vijeća otvorio predsjednik Općinskog vijeća Marko Dumenčić. Kako je istaknuo, obilježavanje Dana općine uvijek je prigoda da se podsjetimo onoga što su učinili u proteklih godinu dana, ali i da najave sve ono što planiraju napraviti u sljedećem razdoblju:

– Rezime našeg rada u proteklih godinu dana obiluje vidljivim rezultatima koji nas raduju, ali i obvezuju na daljnji rad i zalaganje. U tom jednogodišnjem razdoblju bili smo odgovorna vlast koja je uspješno ostvarila veliki dio svojih odluka, ali i naših prioriteta. Mogu samo zaključiti da znamo što radimo i koji nam je cilj jer sadašnja općinska vlast ima konkretne rezultate, a žitelji su na kraju ti koji na izborima pokazuju da li su zadovoljni ili ne. Očekivanja su, naravno, uvijek velika, imamo predivnu općinu i na svima nama je odgovornost da radimo najbolje što znamo i možemo za daljnji kvalitetan život stanovnika svih naselja naše općine. I nadalje ćemo donositi odluke koje će ići u smjeru što bržeg i kvalitetnijeg razvoja naše općine – rekao je predsjednik Općinskog vijeća Marko Dumenčić.

Načelnik Denis: Zadovoljan sam realiziran, idemo dalje

– Na prošloj svečanoj sjednici Općinskog vijeća upriličenoj u povodu Dana općine svečano smo otvorili novi dječji vrtić „Vjeverica”. Proširili smo kapacitete, financirali smo se iz europskih fondova mjere 7.4, i uložili negdje oko 2,5 milijuna kuna. Godinu dana prije toga opremili smo i dječje igralište u sklopu vrtića.

2017. godine, kada sam preuzeo dužnost načelnika bilo je 27 djece u vrtiću, sada ih ima 90. Već se ukazuje potreba za proširivanjem ili dogradnjom još jednog dijela vrtića. Naglasak je u našoj općini i na demografskoj politici, pomoći mladim obiteljima. U jednom trenutku shvatite da one redovite aktivnosti koje se obavljaju u općini nisu dovoljne i da treba proširiti djelovanje. Mi smo nastojali krenuti i pomoći u demografskom pravcu. Probamo smo olakšali život mladim obiteljima, bilo kroz smještaj u vrtiću ili u osnovnoj školi, bilo kroz pomoć pri kupnji prve nekretnine. Stalno nam se javljaju mlade obitelji koje trebaju pomoć i žele ostati na našem području. Dosada smo na taj način zbrinuli tridesetak obitelji koje su iskoristile mjeru pomoći pri gradnji ili kupnje prve nekretnine. Postoji želja da se te mjere i prošire.

Ja bih kao općinski načelnik bio sretan da se u sve to uključi i država kako bi dodatno proširili i obogatili te mjere. Naravno, tu su i mjere pomoći malim poduzetnicima i obrtnicima jer samo na taj način možemo osigurati da naše općine u budućnosti živi i radi i da taj život bude vrijedan i ravan životu u 21. stoljeću.

Sa strane države postoji niz mjera koji je nama zanimljiv, stoga ćemo se u budućnosti nastojati što više uključiti i implementirati te mjere sve kako bi pomogli razvoju poduzetništva i obrtništva jer je to jamac ostanka i života na našem području.

Kroz proteklu, ali i ostale godine znatna smo sredstva uložili u komunalnu infrastrukturu, nastojimo iskoristiti sredstva resornih i europskih fondova. Naravno da se tu moramo zahvaliti i našoj Brodsko posavskoj županiji koja nam je znatno pomogla u izgradnji prometnica.

Uspjeli smo u Lazama, Donjim i Crnogovcima proširiti cestu koja je itekako bitna našim poljoprivrednicima. U konačnici, nadam se da ćemo u dogledno vrijeme staviti „točku na i” što se tiče izgradnje svih tih prometnica, izgradnje vodovoda i mislim da je krajnje vrijeme da se to dovrši ode korak dalje – rekao je, između ostalog, načelnik Općine Staro Petrovo Selo Nikola Denis.

Dobre želje za nastavak rada i realizaciju svih planiranih aktivnosti čelništvu i žiteljima Općine Staro Petrovo Selo uputili su i pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Željko Burazović te u ime načelnika općina, načelnik Općine Nova Kapela Ivan Šmit.

U svečanom dijelu sjednice sudjelovali su brojni gosti i uzvanici, predstavnici civilnog i javnog sektora, udruga s područja općine.

Komentari
Prethodni članakSvjetski lider u proizvodnji proteinskih barova EMPWR, nastavlja pomagati lokalnoj zajednici – U nedjelju humanitarni event
Sljedeći članakPrijedlog Uredbe o održivoj uporabi pesticida: uvažen pristup Hrvatske – smanjenja uporabe pesticida za 50 posto do 2030. godine