Članovi Odbora za obilježavanje obljetnica 121. brigade Hrvatske vojske danas su u nazočnosti zamjenice gradonačelnika Ljiljane Lukačević održali radni sastanak na kojem su pozitivno ocijenili obilježavanje akcije “Bljesak” uz primjedbu kako je samom obilježavanju bio nazočan mali broj hrvatskih branitelja i građana.

Primjedbu je imao i Jozo Bungić, predsjednik županijske Podružnice Udruge dragovoljaca i veterana koji je rekao kako je na otvaranju sportskih igara dragovoljaca i veterana bio predsjednik države i nekoliko ministara ali nitko od članova odbora. Na početku sjednice nekoliko je članova također imalo primjedbu na zapisnik sa sjednice održane uoči obilježavanja akcije “Bljesak” u kojem su nedostajali bitni dijelovi zaključaka. Nastavljajući sjednicu predsjednik Odbora, pukovnik Adam Tomičić, rekao je kako će Odbor i dalje ustrajati u zahtjevu prema resornim ministarstvima za promjenu mjesta polaganja vijenaca s obzirom da je sadašnje spomen obilježje napravljeno na mjestu spomen kosturnice sudionicima NOB-a.

 

Zbog nastavka razgovora sa ministarstvom branitelja i ministarstvom obrane imenovana je grupa u kojoj je 5 članova Odbora: Darko Radić, Vlado Radošić, Adam Tomičić, Željko Bura i Josip Mikšić.

 U nastavku sjednice odbor je utvrdio datum obilježavanja 22.godišnjice ustroja 1. dragovoljačke bojne novogradiškog kraja, 28. lipnja u 10 sati, kada će se u Novoj Gradiški položiti vijenci pred središnje spomen obilježje poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima.

 

Podsjetimo, prva dragovoljačka bojna formirana je 1991. godine na čelu sa brigadirom Željkom Žgelom, kasnije i jednim od zapovjednika 121. brigade-pukovnije.

Autor: S.R.

Komentari
Prethodni članakDan krađe: Nova Gradiška, Dragalić, Okučani
Sljedeći članak“Um caruje, DUH klade valja!”