Diljem hrvatskih ratišta poginulo je 768 hrvatskih branitelja s područja Brodsko-posavske županije. U HV-u, HVO-u i MUP-u s područja Brodsko-posavske županije bilo je 40 tisuća hrvatskih branitelja. Samo u postrojbama Hrvatske vojske i policije s područja Brodsko-posavske županije bilo je 12,87 posto stanovništva što je najveći broj vojno aktivnih sudionika u odnosu na broj civilnih stanovnika. Podaci su to koje treba respektirati i uvažavati ih, stoga ćemo se i ove godine prisjetiti ovih slavnih dana hrvatske prošlosti i naših branitelja.

Naime, ovog vikenda obilježava se Dan hrvatskih branitelja Brodsko posavske županije.

Svečanost obilježavanja počela je jučer izložbom ratnih fotografija iz Domovinskog rata i okruglim stolom “Uloga topništva 108. briagde ZNG RH u Domovinskom ratu 1991. i1992. godine”.

Danas, 15. rujna organizira se cjelodnevna Likovna kolonija KLD “Berislavić”, cjelodnevni tehničko taktički zbor Hrvatske vojske, sveta misa, a bit će položeni i vijenci kod Spomen obilježja na Trgu Stjepana Miletića u Slavosnkom Brodu. Od 21,00 sat na Gradskom korzu u Slavonskom Brodu koncert će održati Giuliano i glazbeni sastav “Diktatori”.

Sutra, 16. rujna sadržaji obilježavanje Dana hrvatskih branitelja “sele” se u Staru Gradišku.

U 10,30 bit će položeni vijenci kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, od 11 sati bit će služena sveta misa u crkvi sv. Mihaela Arkanđela. U 13,00 sati počet će komemoracija za poginule hrvatske branitelje u kino dvorani u Staroj Gradiški.

Komentari
Prethodni članakProblemi s plinom uzbunili Novu Gradišku- tvrtka Plin Projekt: “Nema razloga za paniku, molimo za strpljenje”
Sljedeći članakVrhunski glazbeni događaj u našem gradu: Zagrebački solisti oduševili novogradišku publiku