Danas tijekom prijepodneva oko 10,30 djelatnici tvrtke “Plin projekt” d.o.o. dojavili su nam o prekidu isporuke plina u naselju Urije koje je bilo uzrokovano oštećenjem glavne plinske cijevi zbog radova u Ulici Alojzija Stepinca.

Kvar je saniran nakon pola sata i uspostavljena je redovita opskrba. Međutim, u ranim poslijepodnevnim satima zbog radova na uvođenju kućnih priključaka u Potočnoj ulici 26 došlo je do oštećenja glavne plinske cijevi uslijed čega su djelatnici tvrtke “Plin projekt” morali u potpunosti zatvoriti plinsku mrežu za naselje Urije, Stepinčevu ulicu, Ulicu bana Josipa Jelačića i sam centar grada što je uzbunilo građane. 

Kako ističe Ivan Heli, direktor tvrtke “Plin projekt” kvar je otklonjen, međutim iz sigurnosnih razloga djelatnici ove tvrtke će ići od potrošača do potrošača, provjeravati plinska brojila i uključivati im plin na licu mjesta. Ukoliko osjetite plin u stanu, savjet je da otvorite prozore i ni u kom slučaju ne dirate ništa sami, pogotovo ako su sigurnosni uređaji zablokirani.

Ekipe “Plin projekta” su na terenu, nema razloga za paniku. Građani se mole za strpljenje, radit će se tijekom cijelog vikenda i učiniti maksimum da građani ponovno budu opskrbljeni plinom.

Da nema razloga za paniku potvrđuje i zaprimljena obavijest Policijske uprave brodsko-posavske koju prenosimo u cijelosti: 

-“Obavještavamo vas da je u Policijskoj postaji Nova Gradiška, danas, oko 14.35 sati zaprimljena dojava, da je prilikom obavljanja radova tvrtke sa novogradiškog područja, na plinskoj mreži došlo do pritiska, te u pojedinim dijelovima grada Nove Gradiške, pucanja i iskakanja sigurnosnih sustava, odnosno istjecanja plina. Odmah su alarmirane stručne službe, koje su oko 15.15 sati, obavijestile policiju da nema razloga za zabrinutost, dotok plina apsolutno je obustavljen, te drže situaciju pod kontrolom. Policija nastavlja rad u cilju utvrđivanja činjenica i okolnosti koje su prethodile ovom događaju.”

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakPolicija utvrdila – policijska službenica nije opalila šamar djevojčici Ivoni iz Okučana
Sljedeći članakObilježava se Dan hrvatskih branitelja Brodsko posavske županije, večeras koncert Giuliana, sutra komemoracija u Staroj Gradiški