U prostorijama Turističke zajednice Nova Gradiška predstavljen je program 26. izdanja Novogradiškog Glazbenog Ljeta.  Program je predstavio Bernard Kumić iz agencije “Motionplay”, koji je ujedno naveo da je Novogradiško glazbeno ljeto 2022.  najveći open air festival event u Hrvatskoj za 2022. godinu.

-“Velika produkcija, led ekrani, usudio bih se reći identična, možda čak i malo veća od onih na koncertima koje ste navikli gledati u posljednjih nekoliko mjeseci u Areni Zagreb, Spaladium areni itd.”

Ove godine za NG Ljeto 2022. očekuje vas široki spektar glazbenih stilova, od tradicionalnih do modernih, razvijanih unutar scene koja njeguje gotovo sve kulture. Nastupit će aktualni izvođači koji bilježe zamjetne uspjehe i rezultate svog rada, do pojedinih koji predstavljaju svježe i nadolazeće snage, a tu su i neizostavna lokalna imena.

Kao i svake godine, tako i ove, osim dinamičnog i bogatog programa organizirani su i mnogi drugi festivalski sadržaji, jer je novogradiška ljetna manifestacija prepoznata kao festival glazbe, gastronomije, kulture, sporta i dobre zabave koja će trajati od 11. do 14. kolovoza.

“Osim glazbenog dijela ovo je manifestacija koja ima popratne sadržaje. Večeras je izložba Šuma okom šumara u gradskom parku, Sajam eno i gastro ponude i suvenira. također moram najaviti i pohvaliti 8. Bošnjak crafting, 138. kolovoza je dan za djecu i već u dopodnevnim satima će biti Fun kids zone Nikša i Tina i pozivamo roditelje da dovedu svoju djecu, jer to su vrlo atraktivne i zanimljive igre za djecu, a bit će i nagrade. Naši sportaši su nam se također priključili te će organizirati teniski turnir NG Ljeto na sportskom centru San Siro i također Psunj trail 2022. na Strmcu u organizaciji našeg atletskog kluba i riječ je o 400 sudionika.” – rekla je direktorica TZNG, Dinka Matijević

Istaknula je Matijević i važnu OBAVIJEST vezanu uz parkirališta, promet, zatvaranje dijela ulica i središnjeg trga za sva vozila.

-“Bit će posebno otvorena parkirališta za sve naše posjetitelje u dvorištu vojarne, na HAK-ovom poligonu, a također će biti dostupna parkirališta naših trgovačkih centara. Što se tiče prometa, za sav promet zatvaraju se prometnice, ulica iz Trga kralja Tomislava iz smjera policije do Gradskog muzeja i od Gradskog muzeja do Crkve sv. Tereze Avilske. Tako da napominjemo da će promet biti zatvoren od 17.00h pa do jutra, nakon čega će se promet odvijati normalno. Također stanari Ul. Slavonskih Graničara neće moći izvoziti svoja vozila od 17.00 h jer će i ta ulica biti zatvorena, stoga ako im vozila budu trebala nakon 17.00 neka ih kroz ove dane parkiraju na druga mjesta.” – pozvala je Matijević građane za razumijevanje

Ovo je velika stvar za Novu Gradišku, a najveći izazov cijele priče je logistika.

-“Napravit ćemo sve da ljudi koji dolaze iz smjera Rešetara da se preusmjeravaju na parkiralište u vojarni gdje ćemo improvizirati parking s rasvjetom. Stvaramo jedan zatvoreni krug zadovoljstva naših građana, ali i zarade kod naših proizvođača, OPG-a, ugostitelja. Također me veseli da su svi štandovi popunjeni. Učimo iz godine u godinu, mi smo ovo kroz godine doveli do najviše razine.”

Također je naveo da će parking kod pošte biti zatvoren, jer će biti u funkciji logistike, hitne pomoći, policije, vatrogasaca i ostalih službi.

Na najveću novogradišku pozornicu ikada postavljenu u Novoj Gradiški, ove godine popeti će se ANOTHER ROCK TRIO, ELEKTRIČNI ORGAZAM, DUBIOZA KOLEKTIV, TS BISERNICA, TOMISLAV BRALIĆ I KLAPA INTRADE,  HALID BEŠLIĆ LJUBAVNICI i ZDRVAKO ČOLIĆ. I ove godine održat će se tradicionalni FESTIVAL DJECA PJEVAJU HITOVE koji organizira Udruga Hobotnica. Posljednja večer,  rezervirana je za GRADSKI ORKESTAR I TS SATIR.

Komentari
Prethodni članakNova Kapela zabavnim programom započela obilježavanje Dana općine – nastupom oduševili Sl.Lole i Ivan Zak
Sljedeći članakSutra u kinu epska avantura: Dolittle