Protekli tjedan u dvorištu OŠ Mato Lovrak prikazana je mobilna interaktivna radionica. Ova interaktivna radionica je u sklopu projekta „Budi majstor“. Projekt je dio programa „Učimo da ne zaboravimo“. Nositelj projekta je Udruženje obrtnika Slavonski Brod, a svrha projekta je očuvanje kulturne baštine, tradicije i oživljavanje starih zanata.

Na radionici su sudjelovali učenici razredne nastave engleske smjene sa svojim učiteljicama. Radionica je bila planirana i za učenike razredne nastave njemačke smjene, ali zbog kišovitog vremena u poslijepodnevnim satima, radionica je morala biti odgođena.

Obrtnici su učenicima prikazali stara i pomalo zaboravljena zanimanja.

Svoje zanate predstavili su opančar Krunoslav Paun, lončar Ivan Serdar, kovač Dragan Žambok i remenar-galanterist   Darko Martinović.
Naši učenici su s radošću i veseljem sudjelovali u ovim vrlo zanimljivim i poučnim radionicama.

Veliko hvala Udruženju obrtnika Slavonski Brod i obrtnicima koji su predstavili svoje zanate!

Tekst: Ivana Franić Galik, učiteljica

Foto: Vedran Šperanda, mag. knjižničarstva

 

 

U školskom parku OŠ Ljudevita Gaja prikazana je mobilna interaktivna radionica u sklopu projekta „Budi majstor“. Projekt je dio programa „Učimo da ne zaboravimo“, a nositelj Udruženje obrtnika Slavonski Brod. Svrha je projekta očuvanje tradicije, kulturne baštine i oživljavanje starih zanata, a cilj pružiti školskoj djeci sliku povijesti obrtništva i prikazati stara, pomalo zaboravljena, zanimanja. Opančar Krunoslav Paun, lončar Ivan Serdar, kovač Dragan Žambok i remenar-galanterist Darko Martinović predstavili su svoje zanate, a naši učenici imali su priliku sudjelovati u radionici. Kako su se zabavili pogledajte u fotogaleriji.

Komentari
Prethodni članakKino Nova Gradiška: Stiže nam akcijski triler “Crna kutija”
Sljedeći članakDani sigurnosti u prometu