Od 16. do 22. rujna 2021. godine u organizaciji europske mreže prometne policije ROADPOL održavaju se Dani sigurnosti u prometu. U prosjeku u Europi svaki dan smrtno strada oko 70 sudionika u prometu, stoga je cilj kampanje pridonijeti smanjenju broja smrtno stradalih osoba u prometu raznim preventivno-represivnim aktivnostima koje su se u sklopu kampanje provodili diljem Europe. 21. rujna obilježava se i Dan bez poginulih u prometu.

Taj dan su u svim policijskim upravama na području Republike Hrvatske bile pojačane preventivno-represivne aktivnosti policije s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja, uz korištenje maksimalnog broja raspoloživih policijskih službenika i potrebne tehnike. Kampanja se održava paralelno s jubilarnim 20. Europskim tjednom mobilnosti i ROADPOL-ovom operativnom akcijom na distrakciju.

Provodi se u suradnji s Europskom komisijom, a ovogodišnji ambasador je Mika Hakkinen, dvostruki svjetski prvak Formule 1, koji je za ovu prigodu snimio i promotivni video. Dodatne informacije o aktivnostima u okviru Dana sigurnosti u prometu svi zainteresirani mogu pronaći na interaktivnoj mapi na službenoj stranici ROADPOL Safety Days. Građani se mogu uključiti i potpisivanjem prisege o poželjnom ponašanju svih sudionika u cestovnom prometu te postati dio dijaloga na društvenim mrežama korištenjem hashtaga #ROADPOLSafetyDays.

Ostani živ i spasi živote drugih!

Izvor: PU B-P

Komentari
Prethodni članakNovogradiškim učenicima predstavljen projekt „Budi majstor“
Sljedeći članakSastanak župana: Prioritet je uspostava kvalitetnog javnog linijskog prijevoza putnika