Iako mi odrasli mislimo da božićna čarolija ne postoji, naši sugovornici uvjerili su nas da smo u krivu. Neki možda još uvijek vjeruju u postojanje Djeda Božićnjaka, no većina odraslih s godinama izgubi vjeru u stvari kojima su se kao klinci veselili. Među njima je i božićna čarolija, koja se za svaku odraslu osobu pretvori u blagdansko živciranje, jurcanje po gradu i ogromne gužve.

Blagdanskom blještavilu i šarenilu najviše se raduju djeca. Osim što mogu uživati na gradskim ulicama i trgovima u brojnim događanjima, radost im donose i aktivnosti kod kuće.

Naši su sugovornici skromni i kad je riječ o poklonima, većina njih nema velike želje. Osim hrpe slatkiša, novog bicikla, mobitela, žele brata ili sestru i puno snijega. 

Tko kiti bor? Pa kite bor ljudi koji imaju bor.

Djed Mraz nakon Božića ide kući i samo čeka drugi Božić, ništa ne radi. 

Što je za vas Božić? Božić je kad nam mali Isus dostavlja darove, kad smo sretni i kad se grlimo. Božić je kad radiš nešto sa svojom obitelji, kad mama ne viče, tad kitimo bor, pravi se snjegović, stavljamo slamu ispod bora i ukrašavamo. Božić je kad padaju pahulje.. Ako nemaš bor, kupiš ga i ukrasiš sa svjetlima.

Što jedemo za Božić? Kekse i pečenicu.

Ja želim dobiti božićnu lampu koja može pokazati ispod kože jer se nikada nisam vidio iznutra. Ja želim konja koji svijetli i novi bicikl, i torbu za školu jer su rekli da će mi trebati.  

Komentari