Članovi novogradiške Udruge umirovljenika već dugi niz godina rade i aktivno djeluju. Druže se, putuju, pjevaju, plešu, sudjeluju u brojnim sportskim aktivnostima…

Odnedavno realiziraju i vrijedne projekte, na radionicama izrađuju i ukrasne, dekorativne predmete, počeli su savladavati nova saznanja i na kompjutorima… Oni se ne daju jer kažu, to im daje snage za život i svako druženje im je podstrek za ići dalje.

Redovni su sudionici i gotovo svih svečanosti u gradu, tu se posebno izdvajaju svojim narodnim nošnjama koje ponosno pokazuju, bez obzira na vremenske uvjete.

Tako su nedavno sudjelovali i u tijelovskoj procesiji i bez obzira na trideset i nešto u hladu pjevali i hodali, s osmijehom, naravno.

Imaju oni i svoja stalna „putovanja” i destinacije. Tako već dugi niz godina idu u susjednu Bosnu i Hercegovinu na „ljekovite ture”, tu su i povremeni odlasci u Daruvarske i Bizovačke toplice, a polako „spremaju” kofere i za more.

Proteklog su tjedna bili na još jednom putovanju, u Bizovačkim toplicama.

I uživali, „do daske”, naravno.

Zašto smo ovo napisali?! Zbog njihovog osmijeha, životne vedrine i poruke koje šalju svima nama da se „zlatne godine” i treće životno doba itekako dobro mogu iskoristiti i kroz život ići s osmijehom. Da je to zaista tako pokazuju i ova nasmijana lica s fotografija u Bizovačkim toplicama.

Želimo im puno zdravlja, uspješnih putovanja i gostovanja.

 

Komentari