U uredu gradonačelnika održana je konferencija za medije vezana uz vijesti o dovršenju izgradnje teniskih terena. Osim gradonačelnika Vinka Grgića koji je sazvao konferenciju kako bi lijepe vijesti prenio svim ljubiteljima bijeloga sporta, ali i sporta općenito, nazočni su bili i predsjednik teniskog kluba Nova Gradiška Marko Brčić, mlada nada hrvatskog tenisa Fran Rakonić, te direktor tvrtke Tennis Line Sol, Tomislav Đokić kao izvođač radova završne faze izgradnje teniskih terena. 

“U završnoj smo fazi izgradnje 4 teniska terena s rasvjetom, tereni trebali bi biti završeni do Novogradiškog glazbenog ljeta i teniskog turnira u sklopu istog”- pohvalio se gradonačelnik Vinko Grgić

Izvođač završnih radova tvrtka je Tennis Line Sol. Direktor tvrtke Tomislav Đokić pobliže je objasnio budući izgled teniskih terena, te mogućnosti na istima. Naime, ljubitelje, profesionalne, amaterske i rekreativne igrače i igračice gospodskog sporta na Slavči očekuju 4 teniska terena rađena prema standardnim ITF  propozicijama, podloge tenisit koja će odgovarati turnirima od najnižih do najviših rangova Hrvatskog teniskog saveza, ali i međunarodnim natjecanjima. 

Velika je ovo vijest za sve tenisače s područja Nove Gradiške, članove gradskog teniskog kluba na čelu s predsjednikom Markom Brčićem. 

-“Moji suigrači i ja redovito igramo turnire, postižemo zapažene rezultate na natjecanjima diljem Hrvatske i šire, međutim uvijek kao gosti. Čak i pripremne mečeve i one u sklopu lige razigravamo na terenima u drugim gradovima. Teniski tereni u našem gradu uvelike će nam olakšati kako treninge, tako i uvjete koje moramo ispunjavati za uredno poslovanje kluba. S nestrpljenjem iščekujemo prve mečeve na domaćem terenu”- izjavio je Brčić

Gost konferencije bio je mladi tenisač iz Nove Gradiške, hrvatski reprezantativac do 12 godina, Fran Rakonić koji da bi postigao vrhunske rezultate svakodnevno putuje na treninge u Požegu. Teniski tereni u mom gradu uvelike će mi olakšati treninge, istaknuo je Fran. 

-“Imam 12 godina, pet godina treniram tenis i za to vrijeme postigao sam brojne uspjehe, naravno bilo je tu i poraza, ali na kraju sam se već sada uspio plasirati na sam vrh ljestvice HTS-a i dobio poziv zaigrati za reprezentaciju. Kada me pitaju gdje treniram, a ja odgovorim da nemamo terena u svom gradu svi se čude. Svakodnevno putujem u Požegu na treninge, nije teško, međutim ovi teniski tereni omogućit će mi da treniram, kako bi se reklo, kod kuće što me izuzetno veseli, a samim time vrijeme potrošeno na putovanje moći ću iskoristiti za treninge ne bi li još više napredovao”- radosno je izjavio mladi tenisač Fran kojeg u narednih mjesec dana očekuju nastupi na međunarodnim turnirima, ali na natjecanjima s reprezentacijom daleko izvan granica Lijepe naše. 

no images were found

Komentari
Prethodni članakOpćina Cernik proslavila 750 godina postojanja/ FOTO
Sljedeći članakMarko Perković Thompson u Cerniku oduševio tisuće posjetitelja/ Foto, Video