Općina Cernik jučer je proslavila Dan općine i 750 godina postojanja mjesta. Tim povodom žitelji općine organizirali su nekoliko popratnih sadržaja.

Središnji dio događanja povodom obilježavanja velikog dana za ovo malo mjesto bila je svečana sjednica Općinskog vijeća u Franjevačkom samostanu na kojoj su nazočili brojni gosti, prijatelji i žitelji općine Cernik, kako bi čuli što se tijekom prošle godine realiziralo na području općine Cernik, ali i koji su planovi za budućnost.

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Hrvoje Žakić koji je dodao da je rad Vijeća bio uspješan, da su dobro surađivali s mjesnim odborima, te da su usvojili potrebna izvješća i planove za dobrobit svih mještana.

O uspjesima, problemima, provedenim projektima, te onome što će se tek realizirati u općini Cernik govorio je načelnik , Vitomir Žakić, koji je kao najveći problem naveo negativni trend iseljavanja mladih: 

-”1910. godine, dakle, prije 100 godina, Općina je imala 6553 stanovnika, a danas 3640. Negativni trend se nastavlja, ali moramo ga zaustaviti novim idejama i novim zapošljavanjima”. 

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća prisustvovao je i gradonačelnik Nove Gradiške, Vinko Grgić, koji je istaknuo važnost međusobne suradnje, te iskazao želju za daljnjom suradnjom, jer kako kaže, samo tako ovo za mnoge malo Slavonsko područje može uspjeti. 

Rad Općine podržava i Brodsko posavska županija, što je u pozdravnom govoru istaknuo župan  Danijel Marušić.

U sklopu svečane sjednice Općinskog vijeća zaslužnim pojedincima i ustanovama dodijeljena su priznanja i zahvalnice. 

U poslijepodnevnim satima u Dvorcu Kulmer organizirana je tradicionalna cernička “Ćuptetijada”, manifestacija  koja je pozitivan primjer u promociji tradicijskog i autentičnog, te inicijative za brendiranjem posebnosti na kojemu su uživali brojni posjetitelji. 

Ljubiteljima sporta, posebice nogometa upriličena je vrhunska prijateljska nogometna utakmica između domaćina NK “Mladost” Cernik i zagrebačkih gostiju NK “Lokomotiva”.

Za kraj proslave 25. rođendana Općine Cernik organiziran je veliki koncert Marka Perkovića Thompsona na stadionu HNK Mladost – Cernik, gdje su posjetitelji, ljubitelji ove vrste glazbe iz raznih krajeva Lijepe naše pjevali najveće Thompsonove hitove, a proslava je završena ”After partijem” u Kulmerovom dvorcu uz dobro poznati TS “Merak”

Što drugo poželjeti Općini Cernik osim još mnoštvo uspjeha u narednim godinama. Cerniče, sretan 25. rođendan! 

no images were found

Komentari