Protekli petak održano je Županijsko natjecanje u krosu za učenice i učenike srednjih škola u Slavonskom Brodu. U kategoriji učenica bilo je prijavljeno sedam, a u kategoriji mladića devet škola. Učenice Elektrotehničke i ekonomske škole “Nova Gradiška” osvojile su treće mjesto, dok su učenici osvojili drugo mjesto.

Učenice su nastupile u sastavu: Ivona Mihić, Magda Marjanović, Eleonora Stipić i Marijana Banović, a učenici: Luka Štefanac, Daniel Trobić, Mateo Gazdović i Matija Posavec. Daniel Trobić je u utrci na 2000 m bio prvi s vremenom 6 min i 7 s, dok je Eleonora Stipić završila utrku na 1600 m na trećem mjestu u vremenu 6 min i 20 s. 

Za novogradišku Gimnaziju nastupile su Lora Đurić, 2.C koja je osvojila šesto mjesto, Lana Valentić, 1.A sedmo mjesto, Helena Kurić, 3.C deveto mjesto i Lucija Olić, 2.C trinaesto. Ekipno su osvojili srebrenu medalju, drugo mjesto, što je odlično.

Kao prošlogodišnje pobjednice županijskog krosa i sudionice državnog natjecanja u Poreču, očekivale su pobjedu, ali učenice Klasične gimnazije iz Slavonskog Broda su bile malo brže.  Iza gimnazijalki plasirane su natjecateljice Elektrotehničke Ekonomske škole iz Nove Gradiške i još pet slavonsko-brodskih škola.

Predstavnici Gimnazije Nova Gradiška osvojili su osmo mjesto ekipno. Pojedinačno: Filip Jurić, 2.C 21.mjesto, Vito Arić, 1.B dvadesetčetvrto mjesto i Petar Akmačić, 1.C dvadesetosmo.

Čestitke svima!
 
 
 
 
 
Komentari