U Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi Nova Gradiška, obilježili su Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Prigodni program organizirali su profesori Sara Stuburić i Petar Jurišić. Učenica Ines Josipović pročitala je Priču za roditelje Siniše Glavaševića uz pratnju Roberta Lukića na gitari. Zbog epidemioloških mjera ostali učenici i profesori pratili su prijenos programa u svojim učionicama.

 

Hrvatski je sabor 1999. proglasio 18. studenoga Danom sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine.  Od ove godine to je i spomendan – neradni dan.

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara u školi “Mato Lovrak” obilježili na satovima razrednika, prigodnim panoima i jednom virtualnom priredbom. Nela, Vanesa, Lana, Andrea, Leon, Hrvoje, Fran, Petra, Dalia i Ema, učenici sedmih razreda te petašica Korina zajedno s učiteljima Josipom Salopekom, Vedranom Šperandom, Irenom Ruškan i Natalijom Golovrški snimili su prigodni video koji možete pogledati na poveznici. Domovinski rat i Vukovar trebaju biti trajni podsjetnik na žrtve za Hrvatsku i opomena za čuvanje slobode kao najveće osobne i društvene vrijednosti, stalno prisutan u svijesti građana Hrvatske, a osobito mladih naraštaja – da se nikada više ne ponovi. Isto tako, prigodnim sadržajima i panoima škola u Rešetarima, PŠ Stara Gradiška, kao i novogradiška Gimnazija obilježili su Dan sjećanja na Vukovar i Škabrnju.

Komentari
Prethodni članakSlavonija se uz zvuk tamburice oprašta od Kiće Slabinca
Sljedeći članakObavijest o problemima u distribuciji pitke vode