I Slavonija se danas oprašta od glazbene legende Krunoslava Kiće Slabinca, a tom prigodom su na gradskim trgovima u Slavoniji tamburaši svirati njegove pjesme. U skladu s epidemiološkim mjerama, brojni građani koji su željeli ispratiti Kiću Slabinca na posljednje počivalište, to neće moći učiniti. Zato su Kići organizirali glazbeni ispraćaj. 

– “Odlučili smo se od našega Kiće oprostiti na jedan specifičan način jer specifičan je i život koji živimo u ovoj nevolji koja se zove korona. Danas su zasvirali tamburaši novogradiškog i brodskog kraja. Tu su Prijatelji, Žute Dunje, TS Tkanica, TS Čardaš iz Nove Gradiške, svi su tu koji su mogli doći kako bi Kići odali počast i rekli veliko hvala na glazbi koju je stvarao. Sve generacije su ga slušale i slušat će ga, evo malo nas je ali je od srca”, – rekao nam je jedan od tamburaša.

Bio je legenda, slažu se, a ostat će vječna inspiracija.

Podsjetimo, Krunoslav Kićo Slabinac je, u petak, 13. studenog, preminuo u 76. godini života, a njegova želja bila je da ga kremiraju. Slavonija se zvukom tamburice oprostila od glazbene ikone.

Osim u Novoj Gradiški, Slavonskom Brodu i Požegi, od Kiće su se na ovaj osebujan način oprostiti glazbenici iz Đakova, Županje, Valpova, Slatine, Sopja i Osijeka – odakle je inicijativa i potekla iz Hrvatske glazbene unije.

 

Komentari