Kao i svake godine, razne ustanove u našemu gradu obilježavaju Mjesec borbe protiv ovisnosti, koji se provodi u periodu od 15. studenog do 15. prosinca. U organizaciji Gimnazije Nova Gradiška, učenici novogradiških srednjih i osnovnih škola koncertom “Glazbom protiv ovisnosti” pridružili su se ovoj važnoj inicijativi kako bi osvijestili mlade i javnost na problem zlouporabe svih sredstava ovisnosti te tako potaknuli sve subjekte u društvu na aktivnu borbu poduzimanjem zajedničkih akcija za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.

Ravnateljica Gimnazije Nova Gradiška Ljiljana Ptačnik, prof. istaknula je kako se ova manifestacija održala 7. godinu za redom, a cilj je upozoriti na problem ovisnosti u današnjem društvu i pozvati javnost na njezinu prevenciju. “Osjećamo se uzbuđeno i zadovoljno jer imamo priliku pokazati ono što se u našim školama radi. Ova manifestacija zamišljena je i kako bi naše gradske škole dale svoj prilog i pokazale svoje darovite učenike te da se vrijeme može iskoristiti na bolji i ljepši način.” – rekla je.

Među učenicima i mladima, kaže, uglavnom prevladavaju moderne ovisnosti, o internetu, mobitelu, društvenim mrežama, a kroz ovakve i slične aktivnosti poručuju mladima da imaju izbor i da mogu odabrati kvalitetnije načine za provoditi slobodno vrijeme. “Mnogobrojnim aktivnostima koje provodimo, pokušavamo učenike vratiti onim njihovim izvornim mladenačkim i dječjim radostima, igri, kreativnosti, sportu i glazbi.” – zaključila je.

Učenici su ponovno pokazali veliki talent i posjetitelje poveli na bogato i raznovrsno glazbeno putovanje, a publika je imala prigodu uživati u izvedbama različitih domaćih i stranih skladbi pjevačkog zbora Osnovne škole Ljudevita Gaja uz voditeljicu Veroniku Terzić, malog zbora i benda OŠ Mato Lovrak uz voditelja Dragana Starivlaha te Ansambla flauta uz voditeljicu Daliborku Krešić. Industrijsko-obrtničku školu Nova Gradiška predstavio je Niko Lukačević izvedbom pjesme “Piši mi” na gitari. Svoj glazbeni talent pokazali su i učenici zbora Gimnazije Nova Gradiška uz melodije DUM-DE-DUM, kanon i Lolipop i voditeljicu Danijelu Šmuljić Matošević, a gimnazijski rock sastav predstavio se pjesmama Frida i Mojoj majci. Učenici Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška za nastup su odabrali Metallicu i Scorpionse.

Komentari
Prethodni članakNema kraja poskupljenjima: Očekuje nas nestašica jaja
Sljedeći članak180. rođendan Matice Hrvatske proslavljen u Novoj Gradiški