NOVOGRADIŠKI POLICAJCI PRONAŠLI I ODUZELI INDIJSKU KONOPLJU I DROGU MARIHUANU

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, dana 2. kolovoza, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom, kojeg sumnjiče u počinjenje kaznenih djela iz kriminaliteta droga. Temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu, pretražen je prostor, dom i prostorije na području Općine Rešetari, koje osumnjičeni koristi. Pritom je pronađeno 8 zasađenih stabljika indijske konoplje (visine od 40 do 154 cm) i 52 grama droge marihuane. Policijski službenici protiv 27-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brod zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

OTKRIVEN I UHIĆEN PROVALNIK

Dana 1. kolovoza, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, uhitili su 22-godišnjaka nad kojim su proveli kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje tri kaznena djela teške krađe.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno, da je 22-godišnjak, 17./18. srpnja, načinio otvor na ulaznim vratima skladišta tvrtke u Novoj Gradiški, te ušao u unutrašnjost i otuđio dvije pune i dvije prazne plinske boce, transportna kolica i dva produžna kabla dužine 25 metara. Potom je provalio vrata i ušao u prostorije radionice iste tvrtke, otuđivši više komada raznog ručnog alata i monofazni dvometarski kabel.

Policija također sumnjiči 22-godišnjaka, da je u drugoj polovici srpnja, u dva navrata provalio u prostorije druge tvrtke na području Nove Gradiške. Prvi puta je nasilno otvorio vrata, ušao u unutrašnjost prostorije te pokušao iz razvodne električne kutije iščupati energetski kabel u čemu nije uspio, te je odustao. U drugom navratu (nakon nekoliko dana) je razbio prozor na prostoriji iste tvrtke, ušao u unutrašnjost skladišta i otuđio preko 20 vreća pivarskog ječma, te akumulator sa traktora.

Policijski službenici protiv 22-godišnjaka podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenim prijavama Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

OSUMNJIČEN ZA DAVANJE LAŽNOG ISKAZA

Dana 2. kolovoza, u 17.50 sati, na graničnom prijelazu Slavonski Brod, kontroliran je 62-godišnjak, nad kojim su policijski službenici dovršili kriminalističko istraživanje na okolnosti počinjenja kaznenog djela davanje lažnog iskaza. Utvrđeno je, da je 62-godišnjak (dana 28. prosinca 2018. godine) u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj dao lažni iskaz o tome, da je svoju vozačku dozvolu izgubio na području Republike Kosovo. Također je utvrđeno da se 62-godišnjak, dana 1. srpnja 2022. godine, koristio istom vozačkom dozvolom u prometu u Švicarskoj, a koja je od njega pritom privremeno oduzeta. Policijski službenici protiv 62-godišnjaka podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu.

PJEŠAK TEŠKO OZLIJEĐEN

Na kolniku Osječke ulice, u Slavonskom Brodu, jučer, u 19.50 sati, dogodila se prometna nesreća (nalet motocikla na pješaka) u kojoj je teško ozlijeđen 77-godišnjak. Prometna nesreća se dogodila kada je 77-godišnji pješak prelazio kolnik ulice, ne uvjerivši se da isto može učiniti na siguran način, te je došlo do udara motocikla u pješaka. U ovoj prometnoj nesreći 77-godišnjak je teško ozlijeđen, te je nakon pružene liječničke pomoći zadržan na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Nastavlja se daljnji rad policijskih službenika i podnošenje odgovarajućih pismena nadležnom tijelu u Slavonskom Brodu.

Komentari
Prethodni članakFrizerski salon HAIR HOUSE: novi prostor, nova adresa, nova uloga
Sljedeći članakMemorijalni nogometni turnir u Novoj Kapeli