Jučer je gradonačelnik grada Nova Gradiška, Vinko Grgić upriličio prijem članova novogradiškog ogranka Matice hrvatske, na čelu s predsjednicom ogranka, Vjekoslavom Bagarić kako bi svjedočio primopredaji vrijedne donacije koju je dobio novogradiški ogranak. 

Riječ je o donaciji od sto knjiga različitih sadržaja, naslova i primjena iz Središnjice Matice hrvatske. Knjige su to koje će doprinijeti kako ogranku, tako i Novoj Gradiški, jer dobri prijatelji, dobre knjige i pospana savjest – to je idealan život.

Knjige je Novogradiščanima uručila tajnica za ogranke, Ida Hitrec, koja je pohvalila rad i trud ovog ogranka Matice hrvatske, a između ostalog zahvalila se i gradonačelniku Grgiću na nesebičnoj pomoći ogranku kako bi napredovao i ostvario sve postavljene ciljeve.

-”Uistinu mi je drago i zahvalni smo što podržavate rad novogradiškog ogranka. Kada ogranak ima podršku Grada i nama je lakše raditi. Istaknula bi još kako je novogradiški ogranak jedan od naših najboljih ogranaka – s 40 aktivnih članova.” – poručila je tajnica za ogranke gradonačelniku, te mu je u ime Središnjice Matice hrvatske uručila dvije knjige kao zahvalu i uspomenu na jučerašnji veliki dan za novogradiški ogranak. 

-”Nadam se da će suradnja biti dobra kao i do sada” – dodala je Hitrec

Zadovoljstvo nije mogla prikriti ni predsjednica ogranka, Vjekoslava Bagarić, koja je ovu prigodu iskoristila kako bi obavijestila gradonačelnika da se financijska situacija u ogranku popravila. 

-”Veselim se što smo preuzeli sto knjiga kao dar. Potpora je to radu našega ogranka koji je stao na svoje noge, a nakon razno raznih kriza, sretno nastavljamo dalje s aktivnostima”.

Na kraju se i gradonačelnik Grgić obratio s nekoliko riječi.

-”Od prvoga dana smo prihvatili prijateljstvo i suradnju s Maticom na najvišoj razini. Stojimo vam i dalje na raspolaganju, naš stav je izuzetno pozitivan prema tome, prema trendovima i svemu što radite u Matici. Drago mi je što više nemate financijskih problema i sretno dalje” – ponosno je kazao Grgić. 

no images were found

 

 

Komentari
Prethodni članakU Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi Nova Gradiška obilježen Europski dan jezika
Sljedeći članakKad nije uspio provaliti u jednu kuću, otišao u drugu i istukao starice…