Čelništvo Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Grada Nova Gradiška danas (petak, 25. svibanj) održalo je konferenciju za novinare na kojoj su se osvrnuli na unutarstranačke izbore te 15. sabor HDZ-a u Zagrebu.

Nedavno izabrani novi predsjednik novogradiškog HDZ-a dr. Dražen Oršulić naglasio je kako su gradski i županijski odbor, te 5. izborna jedinica podržali Tomislava Karamarka kao predsjednika stranke na državnoj razini. Naglasio je kako je upravo to jedinstvo dobro zbog budućnosti stranke na našem području, te će daljnja suradnja između gradskog i županijskog odbora biti još bolja.

Dopredsjednik novogradiškog HDZ-a Dario Ban se osvrnuo na unutarstranačke izbore na razini Brodsko-posavske županije, te istaknuo kako se vodilo računa o ravnopravnosti i zastupljenosti predstavnika stranke iz svih gradova i općina, te je po prvi put saziv županijskog odbora sačinjen tako da svaka općina ima svog predstavnika.

Razlog davanja podrške Tomislavu Karamarku za novog predsjednika HDZ-a na državnoj razini objasnio je dopredsjednik Gradskog odbora HDZ-a Antun Staklarević. “Za vrijeme Domovinskog rata imali smo odličnu suradnju s Karamarkom i Milijanom Brkićem koji je bio predsjednik njegove kampanje. Podržali smo njegov program i nove promjene u stranci”, rekao je Staklarević.

Dr. Oršulić je na konferenciji govorio i o budućnosti stranke u gradu, te naglasio kako su krenule pripreme za lokalne izbore, a u tome je bitno i dodatno osnaživanje stranke i još veće članstvo. Kako je rekao Dario Ban osnovna promjena u novogradiškom HDZ-u na prethodna vodstva je da žele biti konstruktivna i kvalitetna oporba, a ne optuživati sve što dolazi s druge strane. “Dakle, prepoznati dobre projekte, ponuditi svoju suradnju, a ono što nije u redu bit ćemo glasni protiv toga”, rekao je Ban.

 

Jedna od tema konferencije je bilo i neodržavanje sjednice gradskog vijeća zbog nedostatka kvoruma, na što je Oršulić rekao da ne zna koji je razlogu tome, te da svakako to nije dobro. Postoje naznake da će sjednica biti održana za 8 dana.

Uslijedila su novinarska pitanja, a na naše pitanje hoće li nakon postavljanja Karamarka za predsjednika HDZ-a doći do nekih promjena unutar gradskog odbora HDZ-a, dr. Oršulić je negirao takve mogućnosti, te dodao kako neće biti promjena niti kod HDZ-ovih članova gradskog vijeća i kako je i dalje predsjednik kluba vijećnika HDZ-a Mato Bilonjić.

Upitali smo Oršulića za mišljenje o nekim kuloarima prema kojima je SDP-ov vijećnik dr. Marić podupirao Oršulića kao najizglednijeg kandidata za mjesto vršitelja dužnosti ravnatelja novogradiške opće bolnice. Na pitanje ima li u tome istine i znači li to kako je, obzirom na narušene odnose između SDP-a i HDSSB-a, na pomolu stvaranje neke nove koalicije na vrhu, dr. Oršulić je odgovorio kako je istina da je dr. Marić njega podupirao za mjesto v.d. ravnatelja, ali ne kao SDP-ov vijećnik, nego kao član radničkog vijeća i predstavnika djelatnika Opće Bolnice Nova Gradiška.

A na priče o mogućoj koaliciji u vrhu gradske vlasti, Dario Ban je rekao da uopće ne razmišljaju o tome, dok trzavice između SDP-a i HDSSB-a uopće ne žele komentirati.

Autor: Nikola Knežević

Komentari
Prethodni članakDani pivarskog ječma
Sljedeći članakPosljednja stanica u gradu