Ekonomski fakultet u Rijeci organizirao je natjecanje za maturante gimnazija Republike Hrvatske pod nazivom „Idejom do rješenja“.

 Kao što su rekli organizatori natjecanja:“Cilj natjecanja je olakšati gimnazijalcima odabir studija i poslovne budućnosti kao i upoznati ih s jednim aspektom ekonomije. Tijekom sudjelovanja u ovom natjecanju, učenici će iz prve ruke vidjeti da ekonomija može biti zanimljiva, te koji posao kao prvostupnici ili magistri ekonomije mogu očekivati.“
Natjecala su se i dva tima iz novogradiške Gimnazije. Jedan je osvojio prvo mjesto , dok je i drugi tim pohvaljen  za kvalitetan rad.

Svečana dodjela nagrada održana jena Ekonomskom dakultetu u Rijeci, u sklopu Dana otvorenih vrata, 11. Travnja 2013.g. a priznanja je uručio dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Heri Bezić, koji je svojim govorom nastojao pridobiti zanimanje budućih studenata za EFRI. Naglasio je da ovakvi projekti zasigurno potiču kreativnost u mladima, ali osim kreativnosti ovdje je bilo potrebno i poduzetništvo.
Tim u sastavu: Ina-Lucija Kovačević, koja je ujedno bila i vođa tima, te Ana Karlik i Marija Zebić je ponudio najuspješnije rješenje poslovnoga slučaja agencije za maturalna putovanja – Collegium i tako osvojio prvo mjesto i novčanu nagradu u iznosu 3000 kn. Veliki doprinos uspjehu pobjedničkog tima dao je i naš vrsni informatičar, također maturant, Renato Ruškan.

Drugi tim činili su Dario Stojić(vođa tima), Laura Odak i Karmen Bušić. Njihov poslovni slučaj bio je osmisliti Erste poslovnicu namijenjenu mladima te su sa svojim rješenjem bili treće plasirani i osvojili  utješnu nagradu.
Oba tima vodila je mentorica prof.Koraljka Hausnet-Lasović koja je jako zadovoljna našim sudjelovanjem u projektu i kao i uspjesima koje su tvarili njeni učenici. Naši gimnazijalci su  pokazali inicijativu, ambicioznost, kreativnost i tako na osvako uspješan način predstavili sebe, svoju školu, pa i naš lijepi mali grad.
 Čestitamo im na uspjehu i nadamo se da će iako uskoro napuštaju gimnaziju nastaviti uspješnost u sličnim projektima.

Autor: Karmen Bušić i Koraljka Hausnet-Lasović,prof.

 

Komentari
Prethodni članakEU IZBORI 2013. – Europa za sve
Sljedeći članakHDSSB – izborna skupština mjesnih ogranaka