Na izbornoj skupštini bili su nazočni kandidati HDSSB-a za predstojeće lokalne izbore: dr. Damir Japundžić za zamjenika župana, dipl.ing. Josip Mikšić za gradonačelnika, dr.Ljepša Rakas-Vujčić za zamjenicu gradonačelnika za društvene djelatnosti te dipl.oecc. Ivan Marić za zamjenika gradonačelnika za gospodarstvo.

Dobro pripremljena Skupština mjesnih ogranaka pod predsjedanjem Dinke Matijević odrađena je  u velikoj gradskoj vijećnici ekspeditivno.  Članovi Skupštine jednoglasno su izabrali predsjednike mjesnih ogranaka Jug, Urije, Zrinski-Frankopan te Bana. J. Jelačića, dopredsjednike te članove izvršnih odbora.

 

Prema rezultatima glasovanja novi sastav mjesnih ogranaka je:

 

MO Urije
Predsjednik Željko Brčić, dopredsjednik Mladen Tegel
Izvršni odbor: Goran Matijević,  Mario Sokić, Dean Lekić, Anica Petrišić-Piškulić, Jasna Borojević

MO JUG
Predsjednik Ivan Janošević, zamjenik Krunoslav Pecarić,
Izvršni odbor: Boris Grgić, Ivanka Grgić,  Mladen Sivonjić, Kuzman Vonić i Toni Gubić

MO Zrinski – Frankopan
Predsjednik Hrvoje Tusić, dopredsjednik Višnja Bradašić
Izvršni odbor: Marina Lešković, Magdić Mario, Hajrudin Patak

MO Ban J.Jelačić

Predsjednik Krešo Milinović (nije se mijenjao Izvršni odbor)

 

Obraćajući se Skupštini  kandidat za gradonačelnika Josip Mikšić je rekao kako dobro vođena Skupština odražava ozbiljne pripreme HDSSB-a za preuzimanje izvršne vlasti na lokalnim izborima.

 

 

 – Kada preuzmem funkciju gradonačelnika prva stvar će biti analiza trošenja gradskog novca u zadnjih 5 godina, za 4 godine mandata SDP-a te za godinu dana mandata njihovih prethodnika koji su na vlast došli tako što su me smijenili. Svaki građanin Nove Gradiške dobit će tu analizu,to je moje obećanje. Građani moraju znati što je tko radio s njihovim novcem, kazao je Mikšić.

 

– Vidjeli ste na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća  prijedlog aktualne vlasti za novo zaduživanje – čak 11 milijuna kuna, pa kuda to vodi? HDSSB na taj način ne  želi voditi Grad, mi želimo dati priliku mladim ljudima, kazao je Mikšić.

 

 Kandidat za zamjenika župana dr. Damir Japundžić siguran je u pobjedu HDSSB-a na lokalnim izborima. – Sve predizborne ankete govore o rastu HDSSB-a. U novom Gradskom vijeću nećemo više imati 3 već najmanje 6 vijećnika a to je poruka koju na lokalnim izborima i u drugim , županijama, gradovima i općinama u  Slavoniji želimo poslati biračima i za parlamentarne izbore: HDSSB je najjača regionalna stranka u Hrvatskoj. HDSSB je jedina treća opcija u odnosu na lijeve i desne. Tu poruku građanima moramo poslati i na izborima za EU parlament u nedjelju,14. travnja. Izađite na izbore i zaokružite listu HDSSB-a  br. 16  kazao je dr. Japundžić.

 

U ime novoizabranih predsjednika mjesnih odbora Skupštini se na ukazanom povjerenju zahvalio Željko Brčić – Duša.

 

– Svi oni koji žive u Slavoniji, bez obzira kada su došli, Slavonci su  i bore se za svoje. Slavonija je najdržavotvornija  regija Hrvatske  i Europe, pametni smo ali smo možda previše dobri – ne dajmo da nas iskorištavaju.Slavonija danas ima jaku parlamentarnu regionalnu stranku koja treba zauzeti mjesto koje joj pripada – izaberimo 14. travnja najbolji tim ljudi  za EU parlament, listu br. 16; izaberimo 19. svibnja na lokalnim izborima najbolju listu za Grad Novu Gradišku, listu HDSSB-a, kazao je Željko Brčić.

Autor: S.R.

Komentari
Prethodni članakNOVOGRADIŠKI GIMNAZIJALCI POBIJEDILI NA NATJECANJU „IDEJOM DO RJEŠENJA“
Sljedeći članakOdržan šahovski turnir povodom Dana BPŽ i Akcije “Bljesak” (photo)