Predstavljanje knjige „Zagrebački korpus zbora narodne garde 3. operativna zona Zagreb“ autora brigadnog generala Rudija Stipčića, ratnog zapovjednika Operativne grupe Posavina i 3. operativne zone Zagreb održano je 15. listopada 2018. godine u hotelu International u Zagrebu.

Knjiga je to koja je napisana s namjerom da se iz povijesnoga zaborava istrgnu zbivanja iz Domovinskog rata hrvatskog naroda, njegove borbe za slobodu i neovisnost na prostorima Pounja, Pokuplja, Moslavine i Posavine, grada Zagreba, zagrebačkog prstena i Zagorja, područja gdje je borbeno djelovanje postrojbi Zbora narodne garde (kasnije Hrvatske vojske) objedinjavalo Zapovjedništvo Zagrebačkog korpusa ZNG-a (od 1.listopada Zapovjedništvo 3. operativne zone Zagreb). 

Gradonačelnik grada Zagreba, Milan Bandić, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja, Nenad Križić, umirovljeni general Zbora, Josip Lucić, brigadir Branko Borković, mladi Jastreb, general Antun Tus, savjetnik predsjednice Republike Hrvatske za branitelje Ante Deur – sve su to visoki uzvanici koji su se odazvali na promociju ove hvalevrijedne knjige. 

Osim uzvanika s područja grada Zagreba, u znak prijateljstva i dobrih odnosa, predstavljanu knjige „Zagrebački korpus zbora narodne garde 3. operativna zona Zagreb“ prisustvovali su i predstavnici grada Nova Gradiška – Koordinator za branitelje grada Nova Gradiška, Vlatko Greiner, ispred 121. brigade/pukovnije Krešimir Baković, suradnik Memorijalno dokumentacijskog centra i instituta za povijest Republike Hrvatske, Vladimir Radošić i predsjednik 3. GBR, Dražen Rossi

Koordinator za branitelje grada Nova Gradiška, Vlatko Greiner istaknuo je kako su i pripadnici 121. brigade – pukovnije, dali svoj doprinos u izradi knjige. 

-”General Stipčić često i rado posjećuje Novu Gradišku, on je naš prijatelj i za njega nam ništa nije teško učiniti. Uvijek je ovdje s nama. Osim grada Zagreba, jedno vrijeme je i Nova Gradiška bila pod zapovjedništvom generala Stipčića, iz tog razloga pripadnici 121. brigade – pukovnije sudjelovali su u izradi knjige tako što su prikupili potrebne fotografije i dokumentaciju, a u znak zahvale svima koji su prisustvovali promociji dobili su na dar knjigu s autorovom posvetom, što nam uistinu puno znači”. 

Okupljanje je bilo plodonosno za razmjenu iskustava i buduće suradnje. 

-”Osim što smo dogovorili promociju knjige u Novoj Gradiški koja će se održati uskoro, razgovarali smo i s savjetnikom predsjednice Republike Hrvatske za branitelje Antom Deur, s kojim smo dogovorili sastanak na kojem ćemo razgovarati o braniteljskim udrugama na području bivše općine Nova Gradiška – o onome što se radi i događa kod nas, a radi se puno i dobro” – zaključio je Greiner

no images were found

 

Komentari
Prethodni članakIzaslanstvo makedonske nacionalne manjine Grada Zagreba odalo počast Toši Proeskom
Sljedeći članakDok je čovjek pecao majstori mu „opelješili” automobil, a krade se, bome, i iz radnih strojeva