16.10.2007. godine vrijeme je stalo, a regionalni glazbeni svijet ostao je u šoku. Tad nas je napustio Toše Proeski – jedan od najtalentiranijih pjevača s ovih prostora.

Svi se na svoj način prisjećaju čovjeka i pjevača anđeoskog glasa koji je svojim ljudskim i glazbenim djelima ostavio neizbrisiv trag. Njegovi sugrađani u Kruševu, kao i brojni štovatelji diljem regije  brojnim prigodnim sadržajima oko obljetnice njegove pogibije odaju počast balkanskom slavuju.

Tako je jučer Novu Gradišku posjetilo izaslanstvo makedonske nacionalne manjine Grada Zagreba kako bi polaganjem vijenaca i paljenjem svijeće ispred spomenika Toši Proeskom odali počast.

Mnoštvo emocija prožimalo se srcima makedonskih izaslanika koji iste nisu krili. Zajedno s zamjenicima gradonačelnika grada Nova Gradiška, Ivanom Trupina i Borislavom Vidošićem prisjećali su se Tošinog lika i djela, ali i tragične prometne nesreće koja je prije 11 godina povezala njihovu Makedoniju i našu malu Novu Gradišku. 

Pohvalili su pripadnici makedonske nacionalne manjine Grada Zagreba angažman i trud Novogradiščana koji iz godine u godinu na simbolične načine održavaju sjećanje na njihovog nacionalnog heroja. 

no images were found

 

Komentari
Prethodni članakProgram Mjeseca hrvatske knjige 2018 u Gradskoj knjižnici Nova Gradiška
Sljedeći članakNovogradiški branitelji na predstavljanju knjige Rudija Stipčića