Da biste trenirali isključivo radi vlastita zdravlja, ne morate naporno i svakodnevno trenirati. Čak i minimalna tjelesna aktivnost može pomoći u ostvarenju ciljeva, samo je važno znati odabrati pravi motiv za vježbanje koji će vas u tome potaknuti, napominju članice Udruge umirovljenika Nova Gradiška koje su se nakon duže pauze, vratile u dvoranu Rekreacijskog centra “Iv” kako bi vježbale sa svojom trenericom Nikolinom.

– “Osim što se družimo, tjelovježba nam pomaže za bolju kondiciju, obiteljima nismo na teret već ispomoć. Osjećamo se dobro i zadovoljno. Na početku krenemo s laganim vježbama istezanja, dok se razgibamo prelazimo na malo teže vježbe. Nekad imamo bolove ili nam nedostaje volje ali zato je puno lakše u grupi, jedna drugu motiviramo. Za vrijeme pandemije smo malo više jeli i širili se u struku, no već sad smo se trgnule i vraćamo se u početnu formu, a ide i ljeto,” – kaže nam predsjednica Udruge Julijana Žirovčić.

– “Potaknula nas je zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina, dala nam je ideju ali i pomogla pri pisanju projekta, aplicirali smo na natječaje EU fondova, dio sredstava dobijemo iz projekta a dio plaćamo sami, često se družimo, idemo na izlete, ali i vježbamo.” – dodala je Žirovčić

Možda su, kažu sugovornice, kao mlade i imale razloga bili opterećene, “ali sada nam je pozicija ista, penzionerska,”. Trenerica Nikolina prilagodi vježbe njihovim potrebama, a rezultati su više nego vidljivi, a bolovi ublaženi. 

Komentari