Požeški športski savez od 2005. godine povodom Dana grada Požege organizira ženski odbojkaški rekreativni turnir. Turnir je 12.ožujka 2017. održan 13.put, a na njemu je sudjelovalo 11 ženskih rekreativnih ekipa, odnosno 8 ekipa iz Ženske odbojkaške lige Požega, te po jedna ekipa iz Slavonskog Broda, Nove Gradiške i Zagreba.
Budući da su novogradiške rekreativke na prošlom turniru u Požegi bile treće, osigurale su ulazak u četvrtfinale ovogodišnjeg turnira. U četvrtfinalnoj utakmici svladale su ekipu iz Zagreba 2:1 (25:23, 22:25, 22:20). U polufinalu naše su odbojkašice igrale protiv Slavonskog Broda te izgubile 2:1 (25:15, 10:25, 16:14). Nakon poraza protiv Brođanki koje su ušle u finale, Novogradiščanke su pobijedile ekipu Papuk iz Velike 2:0 (21:25, 12:25). Konačan poredak ekipa bio je: SlavonskiBrod (1. mjesto), Obrtnička škola Požega (2. mjesto), Nova Gradiška (3. mjesto).

Novogradiške rekreativke već godinama sudjeluju na ovom turniru na kojem se, bezobzira što je riječ o rekreativnom turniru, može gledati dobra odbojka i osjetiti dobro raspoloženje među natjecateljicama koje pokazuju entuzijazam za ovaj lijepi ženski sport.
U sastavu Nove Gradiške igrale su Branka Kušenić, Ivana Olić, Iva Pereglin, MirelaTomić, Katarina Popadić i SilvijaPečnjak.
Nakon prvog turnira koji su uspješno organizirale prošle godine, novogradiške rekreativke 8.travnja 2017. opet organiziraju turnir  “Žena, majka, odbojkašica” na kojem će sudjelovati 6 odbojkaških ekipa. Turnir će se održati u dvorani OŠ “MatijaGubec” Cernik. Želimo im mnogo uspjeha u organizaciji i provedbi turnira te pozivamo ljubitelje odbojke da im dođu pružiti navijačku podršku na turniru.

 

AUTOR: Elvira Slišurić

Komentari
Prethodni članakBrodsko-posavska županija: Milijun i dvjesto tisuća kuna za programe u kulturi
Sljedeći članakDan otvorenih vrata na HVU