Protekla sezona bila je daleko od onoga na što nas je ŽOK Nova Gradiška navikao u nekoliko ranijih sezona, loši rezultati obilježili su čitavu sezonu i kao logičan slijed događaja stiglo je ispadanje iz Superlige. Nije to naravno kraj svijeta, dapače, u klubu su to shvatili za priliku za novi početak i u novoj sezoni u svlačionici stanuje prilično nova ekipa, piše Sportalo.hr

Prošle sezone kao veliko pojačanje stigla je Ivona Ćaćić koje je i odigrala nekoliko odličnih partija, no ipak nedovoljno da bi rezultati ekipe bili na višoj razini. Ivona u novoj sezoni neće nositi dres Gradiške kao niti Sara Šaravanja i Karla Katinić koje zbog fakultetskih obveza nisu u mogućnosti biti u Gradišci. Značajni su to odlasci no u klub su i stigla vrlo zanimljiva imena. Posebno se ističu Lucija Dautović i Kristina Zirn. Prva je povratnica u klub nakon godinu dana izbivanja, a druga stiže iz ŽOK Osijeka kao pravo pojačanje. Uz standardne Antoniju Čeliković i Ivu Papac, te nekoliko već afirmiranih mladih igračica kroz prošlu sezonu, već s njima je to jedna jako ozbiljna ekipa. Kao zalog za budućnost, ali i kao djevojke koje će već u ovoj sezoni dobiti minutažu došle su Helena Matanović i Aurora Papac iz Požege.

Još je jedan odlazak iz Gradiške, nismo slučajno zaboravili, riječ je o Tiffany Blum, slobodno možemo reći legendi ŽOK Nova Gradiška. Amerikanka koja je već prava Hrvatica osvojila je srca svih ljubitelja odbojke u Gradišci pa će sigurno silno nedostajati, kako curama na parketu tako i navijačima Gradiške.

Trener Damir Runjaš ističe zadovoljstvo činjenicom da će konačno, nakon dvije sezone, imati priliku zaista biti trener jer djevojke imaju priliku ozbiljno raditi, sve su na okupu, nema izostanaka i u Gradišci se nadaju borbi za vrh Prve lige i povratku u elitnu Superligu.

Ako postoji zadovoljstvo činjenicom da su djevojke kvalitetne i spremne trenirati, sumnjamo da postoji zadovoljstvo uvjetima u kojima bi trebale raditi. Naime već više od dvije godine parket u dvorani Elektrotehničke škole je u katastrofalnom stanju, pomaka nema ako izuzmemo “priče” da će se nešto učiniti po tom pitanju. Nije niti malo nemoguć scenarij da odbojkašice Gradiške budu “beskućnice” i da svoje utakmice igraju u okolnim dvoranama jer parket jednostavno samo vreba prvu žrtvu koju će ozbiljno ozljediti.

Izvor:Sportalo.hr

Komentari
Prethodni članakPrijatelji, Reštarci otišli na pecanje i nisu se vratili kući
Sljedeći članakCernička škola ponovno među europskom elitom! Tražite li školu za 21. stoljeće? Dođite u Cernik!