Članice Ženskog odbojkaškog kluba “Nova Gradiška” u subotu 27. listopada 2012. godine u 2. kolu 1. B hrvatske odbojkaške lige gostovale su u Vodnjanu gdje su ostvarile pobjedu protiv zaista nezgodne ekipe koja je od ove sezone novaci u ovoj ligi.

U 2. kolu 1. B HOL novogradiške odbojkašice su igrale na, ispostavilo se, jako neugodnom gostovanju u Vodnjanu protiv OK Vodnjan i donijeli pobjedu s možda najtežeg gostovanja u ligi. Naše odbojkašice su pobjedile 1:3 (21:25, 25:2, 25:22, 25:21).

Iako su članice Vodnjana novopridošle u ligu naše odbojkašice su se odlično pripremile za njih. Ipak Vodnjanke su pružile žestok otpor, igraju fantastičnu obranu i cijelu utakmicu se vodila velika borba za svaki bod, te su odlučivali detalji. Utakmicu su naše dobile prvenstveno zahvaljujući našoj većoj kvaliteti i koncentraciji na ključnim loptama. Kako je istaknuo trener Damir Runjaš, “tamo više niti jedna ekipa neće odnijeti bodove osim nas i drago mi je da smo riješili utakmicu u svoju korist i da je to iza nas”.

To pokazuje i jučerašnji rezultat gdje su članice OK Brda (jedan od naših glavnih konkurenata) u unaprijed odigranoj utakmici 4. kola izgubile u Vodnjanu glatko s 3.1 bez bzira na jedan osvojeni set (25:14, 25:16, 25:27, 25:19).

Nakon dva kola Nova Gradiška je vodeća ekipa lige s maksimalnih 6 bodova iako imaju utakmicu manje od nekih ekipa iz vrha tablice. Dodajmo i kako je Nova Gradiška u utakmici protiv Vodnjana igrala u sljedećem sastavu: Zubović, Mlinac, Banožić, K. Pilaš, Ivaniš (kapetanica), Šimunović ,Vidošić (1. libero), Glasnović, Dautović, Čeliković, Ilić, M Pilaš (2. libero). U priloženim fotografijama moete i vidjeti novogradišku ekipu za ovu sezonu.

U subotu 03. studenog u 3. kolu novogradiške odbojkašice u svojoj dvorani dočekuju Marčanu iz Pule. Početak susreta je u 19 sati.

 

Dan nakon što su naše seniorke ostvarile pobjedu u Vodnjanu, mlada ekipa Nove Gradiške jučer je igrala u 3. kolu 3. lige protiv ŽOK Osijeka III i nakon velike borbe izgubila s 3:2 i osvojila 1 bod. Mogle su i pobijediti jer su igrale dobro, ali i ovo je dobar rezultat iz razloga što se igralo protiv vrlo dobrog protivnika.

Autor: Nikola Knežević

Komentari
Prethodni članakNajbolje prakse za društva koja uključuju
Sljedeći članakS druge strane neba- Blagdan Svih svetih, Dušni dan