Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata RH Nova Gradiška u okviru obilježavanja Dana nezavisnosti, proteklog je vikenda sudjelovala na trodnevnom Susretu Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata RH (23 udruge ) koji je održan u Valpovu i Belišću pod nazivom “UDOVIŠTVO OD 1991.DO 2012.

Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata RH Nova Gradiška u okviru obilježavanja Dana nezavisnosti, na ovom susretu odala je  dužno  poštovanje svim poginulim hrvatskim braniteljima kod spomen obilježja toga područja. U okviru susreta održan  je tematski sastanak s predstavnikom Ministarstva hrvatskih branitelja gospodinom Miroslavom Lončarom, pravnikom, voditeljem službe za normativnu djelatnost, a na temu prijedloga  novog nacrta Zakona o pravima  branitelja.

Tom prilikom iznijeli predstavnici Udruga iznijeli su  svoje stavove na prijedloge po
kojima su i dalje nezadovoljni odnosom prema djeci nakon završetka redovnog školovanja kada ostaju bez ikakvih prava, a sa druge strane proširuju prava na osobe koje po Obiteljskom i
Zakonu o naslijeđivanju na to nemaju prava. Pozdravili smopromjene u dijelu Zakona koje se odnose na poštivanje prednosti pri zapošljavanju i povećane kaznene odredbe za one koji krše
Zakon u tome dijelu.
U okviru istoga susreta održane su kreativne radionice, izrađivali su se predmeti (torbe, cvijeće, čestitke)  na raznim tehnikama.  U sportskom dijelu natjecanja održano je natjecanje u kuglanju i turnir u belli. Kuglačice  novogradiške udruge opet su osvojile drugo mjesto u kuglanju,a U ime naše udruge susretu su nazočile Antonija Trošelj, MarijaJelančić, Višnja Lulić, Blaženka Pohl, Slava Peterlik, Borka Ljubičić i Vjekoslava Krešin.

Autor: Vjekoslava Karešin

Komentari
Prethodni članakPočeo trudnički tečaj u Novoj Gradiški
Sljedeći članakKoncert za dušu