U znak zahvalnosti za sve što je učinio pacijentima i zdravstvenom osoblju Opće bolnice Nova Gradiška te cjelokupnoj populaciji koja se liječi u ovoj zdravstvenoj ustanovi, ravnatelj novogradiške bolnice dr. Josip Kolodziej uručio je jučer zahvalnicu umirovljenom svećeniku msgr. Antunu Prpiću.

Naime, u nedjelju, 7. srpnja, msgr. Antun Prpić slavit će u novokapelačkoj župnoj crkvi Blažene Djevice Marije svoju „Zlatnu misu“, odnosno 50. obljetnicu svećeništva i svoje Mlade mise, pa su tim povodom, a i zbog svega što je učinio za novogradišku bolnicu, odlučili zahvaliti mu za sve donacije.

Podsjetimo, msgr. Antun Prpić u četiri je navrata novogradiškoj bolnici donirao vrijednu opremu:

– U jeku pandemije koronavirusa izdvojio je značajna privatna sredstva i kupio sve priključke za kisik za Respiracijski centar u našoj bolnici. U tom trenutku nam je to bilo, zaista, potrebno i spasilo je mnoge živote. Tada nam je ta donacija jako dobro došla. Ova donacija nam je, također dobro došla jer smo njome „podigli” kvalitetu usluge u našim tzv. „hladnim” ambulantama. Jedna od donacija je bila u Ambulanti za vidno polje gdje smo imali potrebu za dodatnim opremanjem. Velečasnom smo izložili naše potrebe i on je i taj puta rado izašao u susret našoj zamolbi te našoj Ambulanti za vidno polje donirao set leća za vidno polje.

U ožujku ove godine Jedinici za urologiju novogradiške bolnice omogućio je nabavku bipolarnog resektoskopa. Radi se o složenom instrumentu za endoskopske operacije prostate i tumora mokraćnog mjehura, zahvaljujući kojem smo već izveli nekoliko ovakvih endoskoposkih zahvata.

Vlč. Antun Prpić poznat je već po svojim dobrim djelima i nastojanjima da pomogne i čini dobro u svim segmentima. Zahvaljujući ljudima poput msgr. Antuna Prpića mi možemo raditi na suvremenoj razini. U svoje osobno i ime svih djelatnika bolnice i pacijenata želim mu reći jedno veliko hvala – rekao je, između ostalog, ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška dr. Josip Kolodziej.

Na donaciji su zahvalili i pomoćica ravnatelja za kvalitetu dr. Slavica Konjević Pernar te predsjednik Upravnog vijeća Opće bolnice Nova Gradiška Mladen Sertić:

– Ovakve su donacije nemjerljive i zna se koliko su značile pacijentima i zdravstvenom osoblju novogradiške bolnice u vrijeme pandemije koronavirusa, ali i nakon toga. Prečasni Prpić je uvijek otvoren za suradnju, ističemo ovu činjenicu i kao primjer drugima, ne samo u materijalnom smislu, već i duhovnom jer to zajedništvo nam je itekako potrebno – dodali su.

Na uručenoj zahvalnici i upućenim riječima zahvalio je msgr. Antun Prpić:

– Ugodno sam iznenađen vašom gestom. Ne radi se o milijunskim donacijama, ali čovjek nekada osjeti potrebu da ljudima pomogne i to sam ja i napravio i drago mi je zbog toga. Ovim donacijama sam, prije svega, želio pomoći ljudima. Hvala Upravi novogradiške bolnice, nadam se da će biti prilike i za neke druge donacije – dodao je msgr. Prpić.

 

 

Komentari
Prethodni članakSutra u Gradskom parku: Urnebesna komedija “Kad udari južina”
Sljedeći članakU Vrbju održana javna tribina o važnosti odvajanja otpada i recikliranja