Da slijediti svoje snove i nadanja, u svakom slučaju vrijedi, dokazala je naša mlada sugrađanka Gabriela Mijatović. Još od „malih nogu” zaljubila se, kako kaže, u pjevanje i glazbu, i ona joj je postala glavna odrednica na njenom životnom putu.

Nakon završenog osnovnog glazbenog obrazovanja u Glazbenom odjelu gradske Osnovne škole „Mato Lovrak”, srednjoškolsko obrazovanje nastavila je u Srednjoj glazbenoj školi u Požegi kod profesorice Ane Ticl. Upisala je solo pjevanje, i tako je krenulo njeno glazbeno putovanje.

Za svoj trud i rad nedavno je dobila i vrhunsko priznanje, Oskara znanja za osvojeno prvo mjesto na Državnom natjecanju u pjevanju.

– U Glazbenoj školi u Novoj Gradiški završila sam gitaru, vodila zbor u našoj župnoj crkvi, a potom me je put odveo u Požegu. Nisam požalila, ova mi je škola pružila vrhunsko glazbeno obrazovanje i stoga bih je rado preporučila svakome. Omogućila mi je da se potvrdim i uspješno završim jedan dio svog srednjoškolskog obrazovanja. Sada ću probati upisati Muzičku akademiju, vidjet ću kako ću proći. Imam li treme pred nastup?! Naravno da imam, ali sve se to riješi.

Prva nagrada na Državnom natjecanju je nešto iznimno i dobar „vjetar u leđa” da nastavim dalje – kaže Gabriela.

Iza nje su i brojne nagrade, još kao mala djevojčica nastupila je na Dječjem glazbenom festivalu u Splitu i osvojila „Zlatnu ribicu”, no ipak ističe, klasika je njena prva ljubav.

Jednoga dana kada završi svoje glazbeno obrazovanje, voljela bi, kaže, raditi u glazbenoj školi i učiti djecu pjevanju.

 

Komentari