Amalija Tkalčec mlada je glazbenica iz Nove Gradiške koja je svoje prve glazbene korake ostvarila u glazbeno nadarenom obiteljskom domu. Rođena je u Novoj Gradiški. Svoje glazbeno obrazovanje započela je u Osnovnoj glazbenoj školi u Novoj Gradiški, nakon toga upisuje Srednju glazbenu školu u Požegi. Sudjelovala je na brojnim natjecanjima i smotrama i ostvarila iznimne rezultate.. Vrijedna je članica Hrvatske kulturno umjetničke udruge “Trenk”.

Tiha, samozatajna, ali uvijek vedra i s osmijehom, svladavala je svoje prve glazbene korake u Osnovnoj glazbenoj školi u Novoj Gradiški, a potom ju je put odveo na školovanje u Požegu i na kraju u Pulu. Amalija je sada uspješna studentica studija Muzičke akademije u Puli, Odsjeka studija Klasične harmonike.

I na akademiji je nastavila nizati uspjehe, pa je tako prošlog tjedna osvojila još jedno vrijedno priznanje. Na 11. hrvatskom natjecanju za harmoniku koje je održano 14. svibnja u Daruvaru pod mentorstvom izv. prof. mr. art. Franka Bošca, Amalija je osvojila prvu nagradu (93 boda).

Veliko je ovo priznanje za našu mladu Novogradiščanku, a da su pred njom još novi brojni izazovi i glazbeni uspjesi, ne trebamo ni sumnjati. Ljubav prema glazbi, osnovna joj je misao i vodilja i put kojim će, vjerujemo, s uspjehom nastaviti i u svom daljnjem obrazovanju.

Amalija dolazi iz glazbeno nadarene obitelji Tkalčec. Svih devetero djece, Sonje i Tihomira Tkalčec uspješni su mladi ljudi, neki već potvrđeni i ostvareni, a neki još na tom putu. Josip je profesor Glazbene kulture u Osnovnoj glazbenoj školi u Brdovcu, Lovro i Karlo učenici su Srednje glazbene škole u Požegi, odsjek truba i solo pjevanje. Helena uspješna studentica Muzičke akademije, Odsjek klavir u Puli. Toni je također vrsni glazbenik, a zanimljivo je i da su i svi članovi obitelji agilni članovi Hrvatske kulturno umjetničke udruge „Trenk” iz Nove Gradiške.

 

Komentari
Prethodni članakSutra u novogradiškom kinu avanturistički film Putnici
Sljedeći članak„Sadržaji gradskih praznina”: Otvorena izložba fotografija Novogradiščanina Antuna Maračića