Slušatelji Radija Nova Gradiška danas su imali prigodu čuti predstavljanje HSS-ovog kandidata za saborskog zastupnika u V. izbornoj jedinici dožupana Davora Vlaovića i zastupnice u Europskom palamentu i potpredsjednice HSS-a Marijane Petir.

Na parlamentarne izbore u našoj izbornoj jedinici izlaze zajedno s Domoljubnom koalicijom,  na listi broj 3.

– Naš je program baziran na potpori malim obiteljskim gospodarstvima i očuvanju hrvatskoga sela, samodostatnosti u proizvodnji hrane i održivom upravljanju okolišem i prirodnim resursima. Želimo spriječiti razne nakupce i prekupce, te žmuklere koji love u mutnom, da zarađuju na muci naših seljaka dok oni jedva spajaju kraj s krajem. Cilj nam je da stanemo na kraj nepoštenoj trgovačkoj praksi, a zalažemo se i za smanjenje PDV-a na hranu. Naš je stav da hrvatski seljački proizvod treba prodati u turizmu, a ne da se turistima nudi hrana iz uvoza i trgovačkih lanaca. HSS je uvijek vodio računa o zaštiti obitelji i tradicionalnih vrijednosti na kojima je sazdano hrvatsko društvo. Zbog toga smatramo važnim donijeti dobru demografsku i populacijsku politiku, jer je Hrvatska demografski među deset najstarijih zemalja na svijetu. A i mnogi članovi obitelji koji su u poodmakloj dobi žive na rubu egzistencije. Stoga će HSS aktualizirati uvođenje nacionalne minimalne mirovine koja ne smije biti ispod praga siromaštva, tim više što sam ja za takav prijedlog uspjela dobiti podršku i na razini Europskog parlamenta – istaknula je europarlamentarka Marijana Petir.

– Živim u obitelji i za obitelj, moj izbor je Slavonija u kojoj žive zadovoljne obitelji. Povezivanje proizvodnje, prerade, brendiranja i razvoj lokalnoga tržišta, ključni su elementi koji će pokrenuti rast i razvoj. Ekonomski održiva obiteljska poljoprivredna gospodarstva – temelj su budućeg razvoja poljoprivrede. Stoga je OPG-ove potrebno ojačati programskim ciljevima i mjerama, a kvalitetnim udruživanjem u proizvođačke organizacije, zadruge i klastere osposobiti za konkurentnu tržišnu utrku- istaknuo je, između ostalog, saborski kandidat HSS-a u V. izbornoj jedinici Davor Vlaović.

Komentari
Prethodni članakDoc. dr. sc. Zoran Jukić: Svoje ideje, vizije i znanje želim prenijeti na mlade ljude
Sljedeći članakRAZGOVOR S POVODOM: Politika u funkciji zajedništva – Rezultat Gradska bolnica