Proteklog petka 5. kolovoza u Republici Hrvatskoj je proslavljen jedan od najvažnijih događaja u nacionalnoj povijesti lijepe naše. Obilježena je  21. obljetnica vojno redarstvene operacije “Oluja”, te proslavljen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Kao i uvijek i naši novogradiški hrvatski branitelji i sugrađani posjetili su kraljevski grad Knin u kojem se odvijala središnja svečanost obilježavanja.

Članovi Udruge ratnih veterana 121. brigade Nova Gradiška na čelu s predsjednikom, umirovljenim pukovnikom Matom Modrićem, dan poslije obljetnice posjetili su Hrvatsku Kostajnicu. Naime VRO “Oluja” trajala je nekoliko dana, a 6. kolovoza oslobođeni su  Petrinja, Kistanje, Muškovac, Kaštel Žegarski, Vrhovine, Kostajnica, Udbina, Krbava, Korenica, Bunić, Slunj, Broćanac, Plitvice, Glina, Otrić, Bruvno, Malovan, Rudopolje, Stražbenica, Blinja, Umetić, Slabinje, Čaire, Utolica, Rausovac, Gornja i Donja Bačuga, Jabukovac, Banski Grabovac, Šaš, Veliki Šušnjar, Majski Trtnik, Barlete, Vrebac, Mogorić, Ploča i druga naselja. Istoga dana kod Tržačkih Raštela, na samoj granici na Korani, susrele su se postrojbe Hrvatske vojske predvođene general bojnikom Marijanom Marekovićem i 5. korpusa Armije Bosne i Hercegovine na čelu s generalom Atifom Dudakovićem.

Posjet članova Udruge Hrvatskoj Kostajnici postaje već tradicija, a rezultat je to prijateljskih odnosa Novogradiščana i hrvatskih branitelja iz Kostajnice. Prema riječima Modrića, obljetnice iz Domovinskog rata vrijedne su obilježavanja i hrvatski branitelji svakako zaslužuju da im se oda dužna počast i slava. U Udruzi smatraju kako u najmanju ruku trebaju poslati izaslanstva na obljetnice, jer ekonomska situacija ne dozvoljava obilaske u onom broju koliko bi oni voljeli.  Ovaj mjesec još imaju u planu posjetiti Udbinu, svehrvatsko grobište, a zatim slijedi obljetnica pogibije hrvatskih branitelja u Novoj Varoši. Na jesen planiraju organizirati posjet Zrinu, gdje također već tradicionalno hodočaste.

no images were found

Komentari
Prethodni članakBivši suprug seksualno je zlostavljao moju kćer, naših dvoje djece ima pravo viđati, mene je neki dan natukao i na slobodi je, do kada tako?
Sljedeći članakUhvaćen provalnik ugostiteljskog objekta u Novoj Gradiški