Na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu na godinu dana i tri mjeseca nepravomoćno je osuđen 47- godišnji Brođanin za seksualno zlostavljanje svoje poćerke. U Presudi koja je donesena u lipnju prošle godine piše da je kriv jer je koristeći svoj autoritet i znajući koliko je ona stara u nakani zadovoljenja svog spolnog nagona počinio kazneno djelo spolnog zlostavljanja i i iskorištavanja djeteta- spolnom zlouporabom djeteta mlađeg od 15 godina.

Muškarac je to učinio djevojčici koja je imala trinaest godina. Policija je sve saznala vrlo brzo, nakon što je majka u mobitelu svoga tadašnjeg supruga pronašla eksplicitne fotografije, folder pod nazivom “fantazija” i petnaestak fotografija, na kojima je prepoznala svoju kćer iz prvog braka i supruga, prijavila je slučaj i vrlo brzo 47- godišnjak odveden je u istražni zatvor gdje je proveo šest mjeseci. Nakon toga izašao je iz zatvora i od tada čeka pravomoćnost presude kod kuće.

– Ne moram ni pričati što sam sama zajedno sa svojim djetetom proživljavala u tim trenutcima. Našu mlađu djecu poslao je van u šetnju dok je to radio s mojom kćerkom. Sve je isplanirao. Cijeli svijet mi se srušio. – uznemireno priča naša sugovornica koja je zbog zaštite interesa svoga malodobnog djeteta ali i sebe željela ostati anonimna ( podaci su poznati redakciji).- Nakon što smo se vjenčali, dobili smo dvoje prekrasne djece, s nama su živjele i moje dvije kćeri iz prvog braka, on je radio kao zaštitar, ja sam radila kao njegovateljica, djecu bi on čuvao ako sam ja radila noćne smjene i nije bilo nekih trzavica, osim u trenutcima kada sam vidjela da je često na fb i da komunicira na čudan način s brojnim nepoznatim ženama. Oko toga smo se znali posvađati.- priča majka sada 14- godišnje djevojčice koja se nakon nemilog događaja povukla u sebe, popustila u školi, ide redovito na psihoterapiju, i tek kako nam je rekla majka, od prije nekog vremena pomalo priča o onom što joj se dogodilo.

– Odselila sam se s djecom iz kuće i pokrenut je postupak razvoda. Moj sada već bivši suprug, žalio se na presudu, naših dvoje djece nakon razvoda, može viđati redovito svaki drugi tjedan vikendom, i srijedom, te 15 dana tijekom praznika. Bila sam šokirana tom odlukom jer ima li logike da pedofil ima pravo na viđanje maloljetne djece pa bila ona i njegova?!? Presuda nije pravomoćna istina, ali zna se da pedofili imaju recidiv i da će istu stvar ponoviti kad tad, on je vani, šeta gradom, izlazi kada i gdje hoće i to je u našem sistemu normalno?!? Dobio je zabranu prilaska i meni i mojoj kćerki ali već je znao stajati kraj drveta i promatrati nas kako sjedimo na balkonu stana koji je u prizemlju. Naravno da me strah jer je i sam cijelo vrijeme ponavljao da ima prijatelje koji će mu pomoći. A tim više, što je prije tjedan dana dok sam bila sama u stanu preskočio ogradu i preko balkona ušao u stan i istukao me jer sam mu rekla dan prije da ću ga prijaviti policiji pošto sam ga vidjela kako stoji i fotografira me na balkonu. Otišla sam u bolnicu nakon toga jer su mi pukli šavovi iz prometne od prije nekog vremena. Bila sam na bolovanju, djeca su bila kod mame dok se ja oporavim, a on je jednostavno preskočio ogradu i kroz balkonska vrata ušao u stan i kroz batine se prijetio da ne smijem ništa prijavljivati policiji.  Naravno da sam sve prijavila  policiji ali on je još na slobodi. I nije to prvi puta. Pokrenut će se protiv njega optužni prijedlog ali sve je to sporo, on je kod kuće, slobodno hoda po gradu a ja se osvrćem svako malo gledajući hoće li mene ili moju kćer koja je sada došla od bake negdje dočekati.Moji mi kažu da ne živim u strahu i da se vratim njima, ali u mjestu iz kojeg sam nemam posla, treba živjeti i hraniti djecu.- u dahu nam priča mlada žena.

– I valjda će sustav nešto napraviti da moja djeca i ja ne moramo živjeti u strahu nakon svega što smo prošli s bivšim suprugom koji očito ne misli prestati s maltretiranjem. Istina je da to sve ide sporo ali ja ću izdržati sve jer najbitnije od svega je da imamo svoj mir. Tek kada vam se dogodi ovako nešto vidite koliko je nelogičnosti. Kada se vratio iz istražnog zatvora, moj bivši suprug od države je dobivao naknadu od 800 kuna, grad mu je plaćao režije, on ne radi. Na sudu je govorio da sve to nije istina, optuživao me da sam ga prijavila policiji samo kako bi se dokopala kuće, da sam kurva, da lažem, a ja samo hoću mir za svoju djecu i sebe i sigurnost…-

Razgovarali smo s jednom od susjeda koja nam je potvrdila kroz što je sve naša sugrađanka prolazila od kako se dogodio nemili događaj s djetetom i da su svi u susjedstvu, osim jedne susjede, bili u šoku zbog istine koja se događala u njihovoj neposrednoj blizini ali opet daleko iza zatvorenih vrata.

Načelno predmeti iz domene pedofilije su predmeti u kojima je isključena javnost, posebice radi zaštite djece, i svi su isključenje javnosti dužni poštivati i iz tog razloga imena u tekstu nisu spomenuta.

Izvor: Ebrod

Foto: Ilustracija.

Komentari
Prethodni članakSpektakl na noćnom nebu sprema se ovog petka
Sljedeći članakNovogradiščani posjetili Hrvatsku Kostajnicu / Foto