U subotu smo nastupili na međunarodnom karate turniru u Osijeku i u naš grad donijeli 10 novih medalja, piše Štefica Bruvo trenerica u KK Nova Gradiška.

Na turniru je nastupilo 513 natjecatelja iz 40 klubova iz BiH, Srbije i Hrvatske. Naš klub predstavljali su Lana Krilj, Lana Poturica, Dalia Prstačić, Roko Samac, Leo Poturica, Frano Lovrić i Natk Makovičić u pojedinačnoj konkurenciji i kata team mlađih učenika u sastavu Samac, Poturica, Lovrić u ekipnoj kategoriji.

Postignuti su slijedeći rezultati : u kategoriji mlađih učenika 3. mjesto osvojio je Frano Lovrić, bolji od njega bili su samo predstavnici klubova iz BiH. U toj kategoriji nastupili su još Roko Samac i Leo Poturica koji su zauzeli 5. mjesta. U mlađim učenicama Lana Krilj također osvaja 3. mjesto i brončanu medalju. Zanimljiva je bila kategorija učenika gdje nastupaju 4 naša natjecatelja. Već spomenutima Lovriću, Samacu i Poturici pridružuje se Natko Makovičić i u konkurenciji 14 natjecatelja naši dečki osvajaju sva četiri mjesta na postolju. Leo Poturica 1. mjesto, Frano Lovrić 2. mjesto i Samac i Makovičić 3. mjesta. Naše učenice Lana Poturica i Dalia Prstačić postigle su polovičan uspjeh, pa je tako Lana osvojila 3. mjesto, a Daliaovaj put ostaje bez medalje. Najstariji natjecatelji Lana Poturica i Natko Makovičić nastupili su još i u stariijem godištu mlađih kadeta i ostvarili bolje plasmane nego u svojim pravim kategorijama, oboje su se popeli stepenicu više i uzeli srebrne medalje. Na kraju je nastupio kata team koji nastavlja kontinuitet rezultata, ali ovaj put osvaja samo brončano odličje.

Za dva tjedna očekuju nas nova natjecanja u Tuzli i Zagrebu i nadamo se još novih medalja.

Autor/Foto: Štefica Bruvo

 

Komentari