Generali Ante Gotovina i Mladen Markač su slobodni. Odlučilo je tako jutros u 9 sati i 37 minuta žalbeno vijeće Haškog suda na čelu sa sucem Theodorom Meronom.

Sud je odbacio zaključke raspravnog vijeća prema kojima su Gotovina i Markač sudjelovali u udruženom zločinačkom pothvatu, kao i optužbe za prekomjerno granatiranje Knina, Gračaca, Obrovca i Benkovca. Sud je Gotovinu i Markača oslobodio i zapovjedne odgovornosti.16.studenoga, pišu od jutros i najugledniji svjetski mediji Dan je koji je ponovno, kao u godinama Domovinskog rata, ujedinio Hrvatsku.

 

Opće je uvjerenje cijelog naroda bilo da su generali nevini i to je sada potvrđeno.,Ovo je veličanstven dan za Hrvatsku, dokazalo se sve ono o čemu smo govorili, što smo tvrdili i u što smo bili uvjereni – da je Domovinski rat bio pravedan, obrambeni, osloboditeljski, da smo imali pravo braniti svoju zemlju i da su naši generali Gotovina i Markač bili oni koji su vodili pobjedničku Hrvatsku vojsku u oslobađanju zemlje. I upravo zbog toga Hrvatska danas slavi. Od Pakoštana i Zadra, preko Zagreba i Slavonije. Reakcije i komentari svugdje -isti. Slika govori više od riječi.

 

Komentari
Prethodni članakKako pobjeći od sebe samih i od nedjelje
Sljedeći članak“MNK Unitas” uvjerljivo svladao “Eko centar”