Novogradiščanima je ovog vikenda pripala izuzetna čast biti domaćinom dva velika plesna natjecanja CRO Dance Challenge i kvalifikacije za Dance World Cup. Svečano je otvorenje upriličeno jučer u dvorani novogradiške Elektrotehničke i ekonomske škole, uslijedila su plesna natjecanja, a odvijaju se i danas. U Novoj Gradiški se okupilo preko 700 natjecatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Makedonije.

Sudjeluju plesači iz dvanaestak gradova sa preko 150 koreografija u CRO Dance Challenge i preko 100 koreografija u Dance World Cupu.

Na natjecanju pod nazivom CRO Dance Challenge sudjeluju plesači s područja Nove Gradiške i Požege, ali i iz Osijeka i Varaždina.

Paralelno se održava i međunarodno natjecanje: kvalifikacije za DWC – Dance World Cup, na kojem se za odlazak u Portugal na Svjetsko prvenstvo u plesu natječu plesači iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Riječ je o jednom od od najvećih svjetskih plesnih natjecanja s preko 8000 tisuća plesača u koje su uključene mnogobrojne države. Australija, Austrija, Belgija, Brazil, Kanada, Kina, Danska, Francuska, Njemačka, Grčka, Hong Kong, Indija, Meksiko, Južna Afrika, Sjedinjene Američke Države i Hrvatska…

Ove godine finale DWC-a se održava u Bragi u Portugalu, a plesači će pokušati osvojiti jedno od mjesta koje vode u finale. Na natjecanje u Novu Gradišku došli su plesači iz Bosne i Hercegovine te Makedonije i Hrvatske.

Osim Dance World Cupa u isto vrijeme održava se i Cro Dance Challenge, na kojemu se natječu samo plesači iz Hrvatske. Cro Dance Challenge natjecanje organizirano je za sve one koji žele okusiti uzbuđenje natjecanja, po možda čak i prvi put, a nisu još spremni za velika natjecanja kao DWC.

Plesne pokrete natjecatelja ocjenjuju međunarodni suci, službeni sudac Dance world cupa Rachel Jackson Weingartner, zvijezda sudac u „Plesu sa zvijezdama” koji upravo traju Marko Ciboci, te pročelnica Umjetničke škole Franje Lucića u Zagrebu Ana Veseli Križaj.

Na natjecanjima pleše oko 100 plesača i plesačica iz Nove Gradiške, od kojih su neki prošle godine nastupili u finalu Svjetskog prvenstva koje se prošle godine održalo u Španjolskoj.

Natjecanja se odvijaju pod pokroviteljstvom Grada Nove Gradiške, Brodsko posavske županije i Turističke zajednice grada Nove Gradiške.

Pozdravne su riječi nazočnima uputili u ime organizatora, Plesnog kluba Boa i DWC-a vlasnica Plesnog studija Marina Mihelčić te u ime Grada Nova Gradiška gradska vijećnica Sara Šefer.

Rezultati prvog dana – Većina Novogradiščana se kvalificirala za Dance World Cup

Većina Novogradiščana se kvalificirala na Dance World Cup, velik grupa se također kvalificirala na Dance World Cup (City Of My dreams), tako da, ako se grupa dogovori, idu u Portugal. I ostali natjecatelji su većinom dobili dovoljno bodova za odlazak na Svjetsko plesno prvenstvo.

 

     

Komentari
Prethodni članakDanas je Dan očeva: Poseban dan kada svojim očevima želimo dati do znanja koliko ih volimo
Sljedeći članakKako rade novogradiške oftalmologinje: Liste čekanja među najkraćima u Hrvatskoj