Novogradiščani su bogatiji za još jedan park i igralište, ovoga puta za pse. Smješteno je kod kružnog toka kod “Kauflanda”, a odsada će na ograđenom, uređenom prostoru žitelji našeg grada svoje ljubimce moći držati i družiti se s njima.

– Još jedna lijepa i simpatična stvar i ideja za naše građane. Projekt je dobro realiziran, zahvaljujem se LAG-u Zapadna Slavonija koji je, zaista, dobro napravio ovaj projekt. Trebao je biti realiziran još prošle godine, ali zbog izgradnje kružnog toka, projekt je bio prolongiran. Nadam se da će ga naši građani i njihovi ljubimci koristiti i da im je to još jedan koristan sadržaj – kaže gradonačelnik Vinko Grgić.

– Radi se o projektu koji smo prijavili 2017. godine na natječaj Zaklade “Slagalica” pod nazivom “Naš doprinos zajednici”. Radi se o projektima male vrijednosti vrijednosti 10 do 13 tisuća kuna koji povezuju ljude i rješavaju probleme na terenu. Prošle godine, u suradnji s LAG-om Zapadna Slavonija, krenuli smo u prijavu projektnog prijedloga, a Grad je bio partner. LAG je sredstvima Zaklade “Slagalica” i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva financirao izradu sprava i realizaciju projekata kroz nabavu koševa za smeće i klupa. Grad Nova Gradiška je napravio ogradu. Vrijednost je projekta oko 40.000,00 kuna. Želim se zahvaliti članovima Kinološke udruge Nova Gradiška na pomoći i volonterstvu te gradskoj tvrtki “Eko Kong”. d.o.o.

Zajedničkim radom, tako smo, na neki način, zaokružili javni privatni i civilni sektor i ostvarili ciljeve koje zastupa Zaklada “Slagalica” i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva – ističe Ivana Trupina, zamjenica gradonačelnika.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakNajava svečanog obilježavanja 27. obljetnice osnutka 121. brigade Nova Gradiška i otvaranje Trga 121. Brigade HV – a
Sljedeći članakKino Nova Gradiška: Sutra horor film ”Časna”